Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μίλησε για τα σχολεία. Ειδικότερα, μετά την ανακοίνωση της κας Κεραμέως για παράταση του σχολικού έτους, η κυρία Μακρή επανέλαβε ότι το σχολικό έτος θα παραταθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ακόμη πρόσθεσε πως έχει προκαλέσει αίσθηση ότι μόλις 30% των εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμό.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η υφυπουργός υποστήριξε πως, όπως έχουν τα πράγματα για το άνοιγμα των σχολείων έχουν προτεραιότητα γυμνάσια και λύκεια και ιδιαίτερα τα λύκεια λόγω των επερχόμενων εξετάσεων, αλλά και για το γεγονός πως πρόκειται για τις βαθμίδες που έχουν κάνει τη λιγότερη δια ζώσης εκπαίδευση.

Τα self test στα σχολεία

Η κυρία Μακρή αναφορικά με τα self test τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της υφυπουργού ότι μόνο το 30% των εκπαιδευτικών έχει δηλώσει ότι θέλει να εμβολιαστεί.

Η ίδια εμφανίστηκε βέβαιη πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής, ενώ αναφερόμενη στις προαγωγικές εξετάσεις των υπολοίπων τάξεων σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι, ωστόσο ανέφερε πως, ότι είναι να γίνει θα γίνει για το σύνολο των τάξεων γυμνασίων και λυκείων.

Παράταση του σχολικού έτους

Ήδη η υπουργός Παιδείας είχε μιλήσει για την παράταση του σχολικού έτους. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την παράταση του σχολικού έτους επανέλαβε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει εντός του μηνός Ιουνίου. Το μέτρο αυτό θα αφορά τα δημοτικά, τα γυμνάσια και, ενδεχομένως, και τα λύκεια.

Ενα άλλο μεγάλο ερώτημα αφορά τις προαγωγικές εξετάσεις, με την υπ. Παιδείας να αναφέρει:

«Αναμένουμε το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Δεν θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε οποιαδήποτε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας χρειαστεί. Και πέρυσι θυμίζω οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν πιο αργά. Ένα από τα σενάρια είναι να μη γίνουν, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις»

Οι Πανελλαδικές, πάντως, όπως είπε θα γίνουν κανονικά, ενώ δεν προβλέπεται περαιτέρω μείωση της ύλης. Να σημειωθεί ότι χθες δημοσιοποιήθηκε εγκύκλιος για τους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών, ενώ εκτός απροόπτου, σήμερα ή αύριο, θα εκδοθεί νέα εγκύκλιος με περισσότερες λεπτομέρειες.

Νίκη Κεραμέως

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr