Μάκης Βορίδης: Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για όσους λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για όσους λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο. Από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Ζαχαριάδη ο κ. Βορίδης τόνισε πως “Ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει για τους εργαζόμενους του Δημοσίου, που λαμβάνουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, μέχρι να εκδοθεί η ΚΥΑ για το επίδομα “βαρέων και ανθυγιεινών”.

Μάλιστα ο κ. Βορίδης σημείωσε πως η επιτροπή που συγκροτήθηκε για να μελετήσει το θέμα της έκθεσης των εργαζόμενων σε σοβαρό κίνδυνο βλάβης της υγείας τους, έχει ήδη παραδώσει το πόρισμά της. Παράλληλα είπε πως επισπεύδον υπουργείο για την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης είναι το υπουργείο Οικονομικών, ενώ επισήμανε ότι το πόρισμα είναι δημοσιονομικά περίπου ουδέτερο, καθώς η σύγκριση με το υφιστάμενο καθεστώς δίνει διαφοροποίηση συν/πλην ένα εκατομμύριο ευρώ, στα δύο σενάρια που περιλαμβάνει.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του ανέφερε πως θα απευθύνει την ίδια ερώτηση και στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για το εάν υπάρχει “στρατηγική περικοπών επιδομάτων στον δημόσιο τομέα”.

Υπουργείο Εσωτερικών: Σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των Δημοσίων Υπαλλήλων

Η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί βασική προϋπόθεση για τον ταχύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, καθώς η συνεχής κατάρτιση και πρόσληψη νέων γνώσεων είναι απαραίτητη σε κάθε εργασιακό περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει θέσει ως προτεραιότητά του την επένδυση και προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων για όλους τους πολίτες μέσα από μία σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων σε συνεργασία με τα υπόλοιπα υπουργεία και φορείς.

Στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση (National Coalition), το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης διοργανώνουν μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε στελέχη του Δημοσίου Τομέα. Μέχρι το 2025, περισσότεροι από 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν στις ψηφιακές δεξιότητες (skilling, upskilling, reskilling) μέσα από την πρωτοβουλία της Microsoft  «GR for Growth».

Από σήμερα Τετάρτη ξεκίνησε η πρώτη φάση των εκπαιδεύσεων σε στελέχη πληροφορικής του Δημοσίου Τομέα σε υπηρεσίες cloud της Microsoft όπως: 1) Azure Fundamentals, 2) Azure Administrator, 3) Azure Solutions Architect Expert , 4) Azure Solutions Architect Expert, 5) Azure Security Technologies, 6) Azure Data Fundamentals, 7) Azure Data Scientist Associate, 8) Azure Data Engineer Associate, 9) Azure Database Administrator Associate, 10) Azure AI Fundamentals, 11) Azure AI Engineer Associate, 12) Security, Compliance, and Identity Fundamentals, 13) Security Operations Analyst Associate, 14) Identity and Access Administrator Associate, 15) Information Protection Administrator Associate και 16) Power Platform Fundamentals.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι διαδραστικά, καθώς παράλληλα με τη συνεχή παρουσία και καθοδήγηση από τους εισηγητές περιλαμβάνουν και πρακτικά εργαστήρια (online labs). Η συμμετοχή στα προγράμματα και η δυνατότητα απόκτησης της αντίστοιχης πιστοποίησης είναι δωρεάν και η εκπαίδευση πραγματοποιείται στα ελληνικά και τα αγγλικά. Η πρώτη φάση του προγράμματος, η οποία περιλαμβάνει 3.000 δημοσίους υπαλλήλους, θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022. Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr