Η ισχυρή έκρηξη έγινε σε αποθήκη σε καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων -Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων στον Λίβανο.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή η έκρηξη έγινε σε μια αποθήκη όπλων και πυρομαχικών, ενώ υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ο αριθμός τον οποίων παραμένει άγνωστος προς το παρόν

Ωστόσο, ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος του καταυλισμού Άμπου Ράσιντ αλ Μπέικ διέψευσε ότι στην αποθήκη φυλάσσονταν όπλα και πυρομαχικά, αλλά ότι ήταν γεμάτη με φιάλες αερίου και οξυγόνου.

Άγνωστα τα αίτια της φωτιάς

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα. Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στην περιοχή προσπαθούσαν ως αργά το βράδυ να σβήσουν τις φλόγες στο κτίριο της αποθήκης, το οποίο βρίσκεται δίπλα σε ένα τζαμί.

Πολλά ασθενοφόρα μπήκαν στον καταυλισμό και στη γύρω περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις του στρατού, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η στρατιωτική πηγή είπε ότι η αποθήκη, όπου φυλάσσονταν και τρόφιμα, ανήκε στην παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς. Έγινε «τεράστια έκρηξη» και «υπάρχουν τραυματίες», πρόσθεσε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στον Λίβανο

Ο Λίβανος φιλοξενεί περισσότερους από 175.000 Παλαιστίνιους πρόσφυγες, τους περισσότερους σε 12 καταυλισμούς σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που χρονολογούνται από το 2020. Οι ανεπίσημες εκτιμήσεις ωστόσο κάνουν λόγο για έως και 500.000 Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Με βάση μια συμφωνία πολλών ετών, ο στρατός του Λιβάνου δεν μπαίνει στους καταυλισμούς αυτούς, όπου την ασφάλεια έχουν αναλάβει οι παλαιστινιακές παρατάξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr