Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και τα νέα δεδομένα που υπάρχουν γύρω από αυτην, μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Αθηνά Λινού. Όπως σημείωσε, «αποτύχαμε να πείσουμε τον κόσμο για τον κίνδυνο του κορωνοϊού». Συγκεκριμένα με φόντο το σάλο που έχει ξεσπάσει στα social media μετά από αναρτήσεις κοσμικών σε πρωτοχρονιάτικα πάρτι στο Ντουμπάι, η κ. Λινού μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA τόνισε:

«Εκεί που αποτύχαμε σαν κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ότι δεν καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους. Είμαι σίγουρη πως οι συμπολίτες που πήγαν στο Ντουμπάι και διασκέδασαν δεν είχαν πειστεί για τον κίνδυνο και για τις ανάγκες της χώρας μας και των συνανθρώπων μας σε όλο τον κόσμο».

Για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού στην Ελλάδα:

Για μετάλλαξη ιού και πώς έφτασε στην Ελλάδα η κ. Λινού μεταξύ άλλων δήλωσε πως δεν γίνονται αρκετοί έλεγχοι, αλλά και πως είναι λάθος το ότι δεν υπάρχει τεστ μετά την καραντίνα, όπως επίσης ότι τα μέτρα θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά, αλλά και εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε γύρω από την προστασία μας απέναντι στον κορωνοϊό.

Σταδιακό άνοιγμα των σχολείων:

Η ίδια επίσης δήλωσε πως τα παιδιά πάνω από την ηλικία των 15 ετών κολλάνε ο ίδιο εύκολα όσο οι ενήλικες, ενώ γύρω από το άνοιγμα των σχολείων υπογράμμισε πως το ζήτημα αποτελεί γρίφο, καθώς θα πρέπει να υπάρχει εγγυημένη ασφάλεια: «Θα πρέπει το υπουργείο να ανοίξει πρώτα τα σχολεία που έχουν μικρό αριθμό μαθητών και σιγά-σιγά να ανοίξουν τα σχολεία με μεγάλο αριθμό μαθητών, αφού γίνει έλεγχος στην περιοχή από την οποία προέρχονται τα παιδιά. Δεν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί, η μόνη επιλογή για να μην έχουμε ντόμινο κρουσμάτων, είναι το σταδιακό άνοιγμα τους» δήλωσε η καθηγήτρια σημειώνοντας ότι κάθε κίνηση για άνοιγμα των σχολείων ενέχει ρίσκο.

Αναλυτικά όσα έιπε:

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, θα συνεδριάσει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, προκειμένου να συζητηθεί πότε και με ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσουν αν επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις τους. Οι ειδικοί είχαν συνεδριάσει και την προηγούμενη Τρίτη και δεν είχαν λάβει κάποια τελική απόφαση, για το πότε θα συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr