Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και φαινόταν συνοριοφύλακες και αστυνομικός να ξυλοφορτώνουν πρόσφυγες έξω από τον καταυλισμό του Καρά – Τεπέ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης τους απήγγειλε κατηγορίες. Οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, κατηγορούνται κατά συναυτουργία για παράβαση των άρθρων του Ποινικού Κώδικα:

  • 139Α για βασανιστήρια και άλλες προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια πράξεις
  • 309 για επικίνδυνες σωματικές βλάβες
  • 82Α για έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά

Ένας από τους κατηγορουμένους αντιμετωπίζει και την κατηγορία της εξύβρισης με λόγο και έργο.

Ελεύθεροι μέχρι την δικάσιμο

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης στην οποία παραπέμφθηκαν οι τέσσερις αργά χθες το βράδυ, απαγγέλθηκαν οι σε βάρος τους κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίσθηκε τακτική δικάσιμος.

Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε μέσω λήψης που κοινοποίησε το βράδυ της Παρασκευής η «Εφημερίδα των Συντακτών». Λίγο μετά, οι τέσσερις άνδρες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, ενώ στη Μυτιλήνη ήρθε για να εξετάσει με τη μορφή του επείγοντος κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι οι δυο αιτούντες άσυλο είχαν κάνει χρήση αλκοόλ και επιτέθηκαν σε διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ δεν δέχθηκαν να τους ελέγξουν. Ανάλογα υποστήριξαν και πολίτες που προσήλθαν ως μάρτυρες υπεράσπισης. Σε βάρος πάντως των δυο αιτούντων άσυλο, οι τέσσερις δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια αφού αμέσως μετά τη μεταφορά τους στον καταυλισμό αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καμία σε βάρος τους κατηγορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr