Λεωφόρος Σπατών: Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε με τέσσερα οχήματα το πρωί της Δευτέρας από το οποίο τραυματίστηκαν πέντε άτομα.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Λεωφόρο Σπατών λίγο πριν τις 11 το πρωί και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δύο διερχόμενα οχήματα. Από αυτό τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι. Να θυμίσουμε ότι είχε γίνει πρόσφατα ακόμα ένα τροχαίο στην Λάρισα με έναν νεκρό 40χρονο.

Πιο συγκεκριμένα, η συνοδηγός ενός από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 στο κεφάλι και στο χέρι ενώ ο οδηγός στην προσπάθειά του να επαναφέρει το όχημα στη λωρίδα κυκλοφορίας, χτύπησε με ένα ακόμα όχημα. Συνολικά πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, με τον οδηγό του αυτοκινήτου που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

́ՐˉϠ- Ǡs�쩪ޠĩ彨� q㯫ߤᲠݨ峥 � �ݯ 尩�糩᪼ 顳켠���ݫ壷粠⡴骼� ﬜䡠�ϐʅ 쥠�婡 �̟�흯��쩪⦆ﵠ衠ⱟ��� (Eurokinissi-¡ﲩ

Ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος έχει εκδώσει η Ελληνική Αστυνομία – Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα:

Δείτε τι ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας σε αυτήν την περίπτωση

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
  • Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
  • Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr