Ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Ευθύμης Λέκκας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν και στην Ελλάδα καιρικά φαινόμενα ανάλογα με αυτά των ΗΠΑ.

«Παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο. Τα ρήγματα Ψαχνών και Ευβοϊκού απαιτούν επιτήρηση», ανέφερε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας το πρωί στην εκπομπή « ΣΗΜΕΡΑ» στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι στην περιοχή έχουν καταγραφεί στο παρελθόν τρία ιστορικά σεισμών.

Για το λόγο αυτό, όπως είπε ο καθηγητής, έγινε άμεσα σύγκληση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και μέσα σε μια ώρα εκδόθηκε πόρισμα που είναι εμπιστευτικό και προωθήθηκε προς τους αρμόδιους φορείς.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε, ότι το απόρρητο πόρισμα περιέχει, στο πρώτο του σκέλος, την εκτίμηση των επιστημόνων για τον σεισμικό κίνδυνο ενώ στο δεύτερο σκέλος που αφορά τους φορείς, δίνονται οδηγίες για το πώς πρέπει να κινηθούν.

Ο καθηγητής πάντως εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την εξέλιξη του φαινομένου υπογραμμίζοντας πως «δεν συντρέχει λόγος μεγαλύτερης ανησυχίας».

Ωστόσο διευκρίνισε, ότι η προσοχή των επιστημόνων είναι «στραμμένη» στη σεισμική ακολουθία και βρίσκονται σε εγρήγορση. Για το λόγο αυτό είπε ότι σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ.

Πηγή: pagenews.gr