Λευτέρης Πετρούνιας: Τι απάντησε ο Ολυμπιονίκης σε όσους τον κατηγορούν;

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί αναφορικά με το #MeToo στον χώρο του αθλητισμού προχώρησε ο Λευτέρης Πετρούνιας, σε συνέντευξή του στις τηλεοπτικές κάμερες στο πλαίσιο της παρουσίας του σε εγκαίνια καταστήματος ωρολογοποιίας. Ήδη τα όσα είπα προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και το όνομά του είναι νούμερο 1 hashtag στα trendings του ελληνικού Twitter.

Ο Ολυμπιονίκης κλήθηκε να σχολιάσει για το κίνημα #metoo και τις καταγγελίες που έχουν να κάνουν με σεξουαλικές παρενόχλησες και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με την απάντηση να προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, ενώ αυτή τη στιγμή είναι νούμερο ένα hashtag στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, που ξεκίνησαν από τη Σοφία Μπεκατώρου, ο Λευτέρης Πετρούνιας αμφισβήτησε τα περιστατικά αυτά που έχουν συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία.

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος… δεν έχω δει κάτι… μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει «τα φώτα πάνω του» ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις ξεκίνησε ένας ανηλεής «πόλεμος» από χρήστες του διαδικτύου που τον κατηγορούσαν για όσα είπε κι ότι «ξεπλένει» κακοποιητές, ενώ αμφισβητεί τα θύματα βιασμών και παρενοχλήσεων.

Η απάντηση Πετρούνια

Ο Ολυμπιονίκης των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας, θέλησε να τοποθετηθεί μέσω Instastory και να διευκρινίσει το τι ακριβώς εννοούσε σε απάντηση που έδωσε για το κίνημα #metoo. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία, είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, είναι απολύτως ξεκάθαρη”.

Σε άλλο στόρι έσπευσε να στηρίξει τη Σοφία Μπεκατώρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr