Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε αναμενόμενη την ρωσική κίνηση να διακόψει την προμήθεια φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία, μετατρέποντας σε όπλο την ενέργεια

Προβλέψιμη χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, την κίνηση να μετατρέψει σε όπλο την ενέργεια, μετά και την απόφασή της να διακόψει τον ενεργειακό εφοδιασμό Πολωνίας και Βουλγαρίας.

«Δυστυχώς, αυτό είναι το είδος του βήματος, η μετατροπή των ενεργειακών προμηθειών σε όπλο, που είχε προβλεφθεί», είπε η Τζεν Ψάκι σε ενημέρωση δημοσιογράφων.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε ότι ήρθε σε επαφή με τους ηγέτες των δύο χωρών, της Βουλγαρίας και της Πολωνίας, μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Η Ψάκι τόνισε, ακόμα, ότι οι ΗΠΑ «εργάζονται εδώ και αρκετό καιρό, εδώ και μήνες, με εταίρους σε όλο τον κόσμο» για την εύρεση εναλλακτικών τρόπων προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι η ανταλλαγή κρατουμένων νωρίτερα σήμερα με τη Ρωσία δεν αποτελεί ένδειξη διπλωματικής αποκλιμάκωσης. Η απελευθέρωση του Αμερικανού Τρέβορ Ριντ «δεν αλλάζει την προσέγγισή μας» στον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε η Ψάκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr