Θετικές είναι οι εντυπώσεις από το παρθενικό δρομολόγιο του πιο γρήγορου τρένου στην Ελλάδα με το Αθήνα – Θεσσαλονίκη να μειώνεται στις 3 ώρες και 25 λεπτά – Βίντεο από drone κατέγραψε την πρώτη εμφάνισή του

Το παρθενικό ταξίδι του έκανε σήμερα το Λευκό Βέλος, που υπόσχεται το Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες, ήτοι σε  3 ώρες και 25 λεπτά.

Το πολυαναμενόμενο Λευκό Βέλος, το πιο γρήγορο τρένο που υπάρχει στη χώρα, έκανε το πρώτο του ταξίδι και έδειξε τη δύναμή του. Οι επιβάτες που βρίσκονταν στα σαλόνια του, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ταχύτητα και τις παροχές. Οι τιμές για το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη, κυμαίνονται από 55 έως 65 ευρώ.

Οι αμαξοστοιχίες ETR470 διαθέτουν εννέα βαγόνια, ένα εκ των οποίων είναι εστιατόριο και μπαρ, τρία βαγόνια πρώτης θέσης και πέντε οικονομικής. Κάθε αμαξοστοιχία μπορεί να μεταφέρει έως και 475 επιβάτες και περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις, για ένα ξεκούραστο και γρήγορο ταξίδι, βελτιώνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες των ETR τρένων μπορούν να επωφεληθούν από τις ακόλουθες υπηρεσίες:

 • Εστιατόριο – Bar: Οι υπηρεσίες παρέχονται στον αναβαθμισμένο χώρο του εστιατορίου & στην υπόλοιπη αμαξοστοιχία (στις θέσεις των επιβατών) σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Ά θέση: Στους επιβάτες της Ά θέσης παρέχονται δωρεάν αναψυκτικό/καφές, νερό και σνακ στη θέση του επιβάτη.
  • Lockers: Παρέχεται η δυνατότητα φύλαξης χειραποσκευών στους σταθμούς της Αθήνας, Λάρισας & Θεσσαλονίκης.
  • AμεA/AMK: Παρέχονται ειδικές υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό για την πρόσβαση στους σταθμούς και τα τρένα.
  • Πληροφορίες: Συνεχής ενημέρωση του επιβατικού κοινού στις αποβάθρες και επί των τρένων.
  • Παροχή ρεύματος: Πρίζες εντός των τρένων.
  • Ζώα συντροφιάς: Δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς μικρών ζώων σε κλουβί με μέγιστες διαστάσεις50x40x70. Δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς μεγαλόσωμων σκύλων. Εξαιρούνται οι σκύλοι οδηγοί.
  • Μέτρα προστασίας COVID: Εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τους κανονισμούς της εταιρείας.

Επιπλέον, από την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, ξεκίνησε η λειτουργία, της γραμμής εξυπηρέτησης αποκλειστικά για τα ETR τρένα, 213 012 1010 (γραμμή με αστική χρέωση),με ωράριο λειτουργίας από Δευτέρα έως Κυριακή 8:00-20:00.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr