Αυστηροποίηση των διαδικασιών απέλασης για τους μετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανοίξουν διοικητικά «περιφερειακά κέντρα διαχείρισης» για τους μετανάστες, στην Κολομβία και την Γουατεμάλα, προκειμένου να ενισχύσουν την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος την Πέμπτη. Αυτό το μέτρο είναι μέρος της επιθυμίας «να μειωθεί η παράνομη μετανάστευση και να διευκολυνθεί η μετανάστευση (προς τις Ηνωμένες Πολιτείες) που είναι ασφαλής, ανθρώπινη και εύρυθμη », είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας. Αυτά τα κέντρα, τα οποία οι Αμερικανοί συνδιαχειρίζονται με διεθνείς εταίρους, θα επιτρέψουν τη διενέργεια αρχικών ελέγχων και την επιτάχυνση των διαδικασιών για νόμιμη είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν σχέδια να ανοίξουν περισσότερα τελικά, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Αυστηροποίηση των διαδικασιών απέλασης για τους μετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα

Ο Καναδάς και η Ισπανία θα μπορούν να δεχτούν ορισμένα από τα άτομα που έχουν εξουσιοδοτηθεί για μετανάστευση, ανέφερε η ίδια πηγή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διευκολύνουν επίσης τα ραντεβού για Μεξικανούς από το κέντρο και το βόρειο τμήμα της χώρας που επιθυμούν να μεταναστεύσουν. Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αυστηροποιήσουν τις διαδικασίες απέλασης μεταναστών που έχουν εισέλθει παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ δεσμεύονται να δεχθούν χιλιάδες επιπλέον πρόσφυγες από χώρες της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής. Οι Ηνωμένες
Πολιτείες αναλαμβάνουν, ακόμη, να συνεχίσουν το πρόγραμμα που αποσκοπεί στην αποδοχή έως και 30.000 μεταναστών κάθε μήνα από τη Νικαράγουα, τη Βενεζουέλα, την Κούβα και την Αϊτή. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο ομόλογός του Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου αργότερα την Πέμπτη για το θέμα. Η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία έβαλε τέλος στην κατασκευή του τείχους που ήθελε ο Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό. Όμως, οι αφίξεις μεταναστών συνεχίζονται χωρίς ο ίδιος να έχει καταφέρει να μεταρρυθμίσει το μεταναστευτικό σύστημα, το οποίο παραμένει εγκλωβισμένο στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Πηγή: pagenews.gr