Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ θα μεταβεί στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ρέικιαβικ την Τρίτη και στη συνέχεια στο Τόκιο και στην G7, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ θα μεταβεί στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ρέικιαβικ την Τρίτη και στη συνέχεια στο Τόκιο και στην G7, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

« Αυτή την εβδομάδα, θα ταξιδέψω από το Ρέικιαβικ στη Χιροσίμα για να ηγούμαι της παγκόσμιας δράσης στις πιο πιεστικές προτεραιότητές μας», είπε ο Σουνάκ σε δήλωση. « Πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, από τον πληθωρισμό μέχρι τη μετανάστευση, πρέπει να επιλυθούν σε στενή συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους μας », πρόσθεσε ο επικεφαλής της Συντηρητικής κυβέρνησης.

Αυτές οι κινήσεις θα πραγματοποιηθούν, καθώς ο Ρίσι Σούνακ δέχεται αυξανόμενη πίεση στο εσωτερικό. Το Συντηρητικό Κόμμα κατέγραψε καταστροφικά αποτελέσματα στις τοπικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα. Η χώρα βιώνει διψήφιο πληθωρισμό και αντιμετωπίζει κοινωνικές αναταραχές εδώ και μήνες, με τους εργαζόμενους σε τομείς που κυμαίνονται από την υγεία έως τις μεταφορές να αποχωρούν για να απαιτήσουν αυξήσεις μισθών.

Την Τρίτη, στην Ισλανδία για τη σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα τονίσει « τη σημασία της ενίσχυσης των συνόρων της Ευρώπης, της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης και της απειλής που συνιστά η Ρωσία για τη διατήρηση της ασφάλειας και της ευημερίας μας», δήλωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Στη συνέχεια, ο Σούνακ θα ταξιδέψει στο Τόκιο για μια μονοήμερη διμερή επίσκεψη, όπου «αναμένεται να ανακοινώσει μια νέα συνεργασία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας στον τομέα της άμυνας και της τεχνολογίας».

Μετά, ο συντηρητικός πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Χιροσίμα για την G7, την πρώτη του ως πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, όπου θα ζητήσει την ενίσχυση της υποστήριξης προς την Ουκρανία ενόψει του «επιθετικού πολέμου υπό την ηγεσία της Ρωσίας». Θα έχει επίσης διμερείς συνομιλίες για την ασφάλεια στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.

Πηγή: pagenews.gr