Πυρά κατά ΗΠΑ ότι επιχειρούν να μετατρέψουν ολόκληρο τον κόσμο σε αυλικούς τους μέσω κυρώσεων, και τις προειδοποιεί να “μην παίζουν με τη φωτιά” για την Ταϊβάν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την «πρωτοφανή» και «γκροτέσκα» ρωσοφοβία της Δύσης.

«Η ρωσοφοβία από επισήμους στη Δύση είναι άνευ προηγουμένου, η κλίμακα της είναι γκροτέσκ», είπε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατηγορώντας επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θεωρούν τον εαυτό τους «σχεδόν ως απεσταλμένο του Θεού στη Γη».

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να μετατρέψουν ολόκληρο τον κόσμο σε αυλικούς της μέσω κυρώσεων, είπε.«Είναι καθαρή, ανόθευτη δικτατορία ή προσπάθεια επιβολής της», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι «παίζει με την φωτιά» αναφορικά με την Ταϊβάν

Οι εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου για την Ταϊβάν έχουν εκτοξευθεί μετά την επίσκεψη εκεί τον Αύγουστο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, την οποία ακολούθησαν μεγάλης κλίμακας κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις, καθώς και τη δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να υπερασπιστεί το δημοκρατικά διοικούμενο νησί.

Ο Πούτιν στήριξε ρητά την Κίνα για την Ταϊβάν. «Σκοπεύουμε να τηρήσουμε σταθερά την αρχή της «Μίας Κίνας»», δήλωσε ο Πούτιν την περασμένη εβδομάδα. «Καταδικάζουμε τις προκλήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και των δορυφόρων τους στα στενά της Ταϊβάν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr