Λαβρόφ: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αναχώρησε για το Ανόι, θα κάνει διήμερη επίσκεψη στο Βιετνάμ προτού κατευθυνθεί στο Μπαλί της Ινδονησίας για τη σύνοδο της G20

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αναχώρησε για το Ανόι, θα κάνει διήμερη επίσκεψη στο Βιετνάμ προτού κατευθυνθεί στο Μπαλί της Ινδονησίας για τη σύνοδο της G20 αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε η βιετναμική κυβέρνηση.

Η επίσκεψη του κ. Λαβρόφ, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Μπούι Χανχ Σον, θα γίνει δέκα χρόνια αφότου τα δύο κράτη σύναψαν τη «συνολική στρατηγική εταιρική σχέση τους», αναφέρει το δελτίο Τύπου. Η Ρωσία είναι ο κυριότερος προμηθευτής όπλων του Βιετνάμ. Ρωσικές εταιρείες έχουν αναλάβει μεγάλα έργα στον τομέα της ενέργειας στο κράτος της Ασίας.

Οι δύο χώρες συνεχίζουν να διατηρούν στενές σχέσεις, που ανάγονται στην εποχή της άλλοτε σοβιετικής ένωσης. Το Ανόι δεν έχει καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που το Κρεμλίνο βάπτισε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Τον Απρίλιο, το Βιετνάμ τάχθηκε κατά όταν τέθηκε σε ψηφοφορία κείμενο για την εκδίωξη της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εξαιτίας του πολέμου.

Οι εμπορικές συναλλαγές Ρωσίας-Βιετνάμ αυξήθηκαν κατά 25% το 2021 φθάνοντας τα 7,1 δισεκ. δολάρια, τονίζει η κυβερνητική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Ανόι. Ο κ. Λαβρόφ θα συμμετάσχει αργότερα μέσα στην εβδομάδα στη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ομάδας των Είκοσι στη νήσο Μπαλί της Ινδονησίας.

Δεν συζητά συνάντηση των Μπέρμποκ και Λαβρόφ στη σύνοδο της

Καμία συνάντηση μεταξύ της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ και του Ρώσου ομολόγου της Σεργκέι Λαβρόφ, στην σύνοδο της G20 στην Ινδονησία, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, μιας και δεν τίθεται σε συζήτηση, ανακοίνωσε σήμερα [4/7] ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

UKRAINE-CRISIS-GERMANY-BAERBOCK-Reuters

Η Μπέρμποκ θα συμμετάσχει στην συνάντηση της G20 την Πέμπτη και την Παρασκευή, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Ο Λαβρόφ αναμένεται να παραστεί στη συνάντηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr