Ο Σεργκέι Λαβρόφ διαβεβαίωνε τον Απρίλιο ότι η Μόσχα «δεν σχεδιάζει» να προκαλέσει «αλλαγή καθεστώτος» στην Ουκρανία, και πως επαφίεται στον ουκρανικό λαό να επιλέγει τους ηγέτες του

Αλλαγή θέσης από τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος αποκάλυψε τις πραγματικές επιδιώξεις της Ρωσίας, παρά τις περί του αντιθέτου μέχρι πρόσφατα δηλώσεις του, ότι η Μόσχα επιδιώκει ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίας.

«Οπωσδήποτε θα βοηθήσουμε τον ουκρανικό λαό να απαλλαγεί από το καθεστώς, που είναι απόλυτα αντιλαϊκό και εναντίον της ιστορίας», είπε ο κ. Λαβρόφ στο Κάιρο, προσθέτοντας ότι ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός θα ζήσουν μαζί στο μέλλον.

Τις τελευταίες ημέρες, η ρωσική πολιτική ηγεσία σκληραίνει δημόσια τις θέσεις της όσον αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία. Την Τετάρτη, ο κ. Λαβρόφ απείλησε ότι θα τεθούν υπό κατοχή και άλλα εδάφη, πέραν της περιοχής του Ντονμπάς, όπου επικεντρώνονται οι εχθροπραξίες το τρέχον διάστημα.

Με δεδομένες τις παραδόσεις όπλων μεγαλύτερου βεληνεκούς από τη Δύση στον ουκρανικό στρατό, είναι απαραίτητο να απωθηθούν περαιτέρω οι δυνάμεις του Κιέβου από τις περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ, που συγκροτούν το Ντονμπάς. Η Μόσχα έχει αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες «Λαϊκές Δημοκρατίες» τις φιλορωσικές αρχές των δύο περιφερειών.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ διαβεβαίωνε τον Απρίλιο ότι η Μόσχα «δεν σχεδιάζει» να προκαλέσει «αλλαγή καθεστώτος» στην Ουκρανία, και πως επαφίεται στον ουκρανικό λαό να επιλέγει τους ηγέτες του.

Στο Κογκό ο Λαβρόφ

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ έφθασε αργά χθες Κυριακή το βράδυ στην Ογιό, στο βόρειο τμήμα του Κονγκό, τον δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Αφρική που άρχισε στο Κάιρο, την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, χθες Κυριακή.

Το αεροσκάφος του προσγειώθηκε περί τις 22:30 (τοπική ώρα· στις 00:30 σήμερα ώρα Ελλάδας) στο διεθνές αεροδρόμιο του Ολομπό, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Το πρόγραμμά του προβλέπει ότι θα διανυκτερεύσει για ένα βράδυ στο προπύργιο αυτό του κονγκολέζου προέδρου Ντενίς Σασού Νγκεσό, 400 χιλιόμετρα βόρεια της Μπραζαβίλ.

Ο πρόεδρος Σασού Νγκεσό και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα έχουν συνομιλίες αργότερα σήμερα. Αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, το Κονγκό τηρεί «ουδέτερη» στάση στον πόλεμο. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ θα ταξιδέψει μετά το Κονγκό στην Ουγκάντα και στην Αιθιοπία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr