Λάρισα: Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην περιοχή, όταν ο οδηγός μίας Lamborghini έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε στα κιγκλιδώματα του αυτοκινητοδρόμου.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Λεωφόρο Καραμανλή στην Λάρισα, όταν o οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην Κρήτη υπήρξε τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό.

Όλα άρχισαν όταν ο οδηγός μίας Lamborghini για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να χτυπήσει τα προστατευτικά κυγκλιδώματα που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου. Σύμφωνα με το larissanet, από την σφοδρή σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές ζημιές. Στο σημείο έφτασε άμεσα το Ανακριτικό της Τροχαίας.

Ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος έχει εκδώσει η Ελληνική Αστυνομία – Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα:

Δείτε τι ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας σε αυτήν την περίπτωση

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
  • Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
  • Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr