Φον Ντερ Λάιεν, Μελόνι και Ρούτε μετέβησαν στην Τυνησία για να εξασφαλίσουν τη στήριξη της χώρας στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, επισκέφτηκε την Τυνησία μαζί με τους πρωθυπουργούς Ολλανδίας και Ιταλίας προκειμένου να διαπραγματευτούν ένα πακέτο πρωτοβουλιών που θα βοηθήσουν την μεσογειακή χώρα να βγει από τα οικονομικά προβλήματα που την ταλανίζουν και συγχρόνως να αντιμετωπιστού οι αυξημένες ροές μεταναστών προς την Ευρώπη.

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να προσφέρει ένα πακέτο στήριξης 900 εκατομμυρίων ευρώ στην Τυνησία μέσω ενός προγράμματος πέντε σημείων που περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

Εξάλλου η Τζόρτζια Μελόνια και ο Μαρκ Ρούτε τόνισαν στη συνάντηση με τον Τυνήσιο πρόεδρο, Καΐς Σαγέντ, πως η χώρα του θα πρέπει να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακινητών.

Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα βοηθήσουν ώστε η Τυνησία να λάβει το πακέτο 1,9 δις δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να αποφύγει την χρεωκοπία.

Πηγή: pagenews.gr