«Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας είναι ούτως ή άλλως μεγάλες. Εάν όμως, αποδειχτεί ότι κάποιοι επιχείρησαν να πλουτίσουν με αφορμή την πανδημία, τότε οι ευθύνες είναι εγκληματικές και θα αποδοθούν στο ακέραιο», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Επίσης, κατά την πρόσφατη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας, ο κος Βελόπουλος, ενώ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, επικαλέστηκε στοιχεία τα οποία έγιναν γνωστά σχετικά με την ύφεση της ελληνικής οικονομίας και το γεγονός ότι θα είναι 10,5% φέτος λόγω του δεύτερου lockdown.

Επιπλέον, ο κος Βελόπουλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πολιτικών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιφάσεις και λάθη. «Βγήκαν τις προάλλες οι κλινικάρχες και είπαν ότι δεν έχουν προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουν περιστατικά Covid. Μα δεν ήταν υποχρεωμένη η κυβέρνηση από τον Μάρτιο, με το πρώτο lockdown, να τους εκπαιδεύσει για ΜΕΘ; Δεν μεριμνάτε. Τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις».

Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν ελλείψεις στην διαθεσιμότητα Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. «Η Γερμανία δεν έχει 3.000 ή 5.000 ΜΕΘ. Έχει 30.000 ΜΕΘ! Και έχει κάνει το εξής: είναι Άλλες οι ΜΕΘ που χρησιμοποιούνται για τους ασθενείς Covid και άλλες αυτές που χρησιμοποιούνται για τις άλλες ασθένειες. Κανονικά εδώ έπρεπε να έχουμε 5.000 ΜΕΘ για να είμαστε ασφαλείς όλοι και να μην τρέχουμε τώρα να ψάχνουμε και να στήνουμε αντίσκηνα για τους ασθενείς».

Εξέφρασε επίσης, την αντίθεσή του με την είσοδο των ΜΜΕ σε ΜΕΘ την οποία χαρακτήρισε «έγκλημα». «Μπαίνει ο δημοσιογράφος με την κάμερα μέσα στη ΜΕΘ και δείχνει τους διασωληνωμένους. Μα οι ασθενείς τρομάζουν, καταβάλλονται από άγχος και στρες και ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό μπορεί να ρίξει το ανοσοποιητικό του. Τι χρείαν έχουμε να δείχνουμε τις ΜΕΘ; Πώς μπαίνουν μέσα οι δημοσιογράφοι;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Τέλος, τόνισε τις επιφυλάξεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν γίνει πλήρεις μελέτες και ζήτησε να είναι προαιρετικός. «Γιατί να είναι υποχρεωτικό όταν οι επιστήμονες αντιδρούν; Προαιρετικό το αντιλαμβάνομαι. Αν είστε τόσο σίγουροι ότι είναι καλό το εμβόλιο, τότε να μαζευτούν 100 πολιτικοί που το θέλουν τόσο, να το κάνουν, να μπουν σε μία ΜΕΘ COVID να καθίσουν χωρίς μάσκες και αν παραμείνουν υγιείς να πάμε να το κάνουμε και οι υπόλοιποι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr