Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει και το έργο που έχει υλοποιήσει μέχρι τώρα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μίλησε στο πλαίσιο του διεθνούς ψηφιακού διαδικτυακού συνέδριου με τίτλο «Innovative Greeks» (Έλληνες της Καινοτομίας) την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece.

Όπως τόνισε, οι Έλληνες επέδειξαν μεγάλη προσαρμοστικότητα και ετοιμότητα όσο αφορά στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά φανέρωσε, υπάρχουν ακόμη πολλά κενά από την 3η βιομηχανική επανάσταση που πρέπει να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να προχωρήσουμε και στην 4η βιομηχανική επανάσταση.

Κυριάκος Πιερρακάκης

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Το πρόβλημα δεν ήταν στο hardware αλλά στο software»

Επανέλαβε μάλιστα, ότι μέχρι τώρα το πρόβλημα της χώρας δεν ήταν στο hardware, δηλαδή στις υποδομές, όσο στο software, δηλαδή στις αργές διαδικασίες και στην έλλειψη οργάνωσης. Επεσήμανε όμως, ότι στόχος είναι όλα τα έργα που σχεδιάζει στο υπουργείο, θα υλοποιηθούν εντός της 4ετίας σχολιάζοντας ότι αυτό δεν είναι ανέφικτο, καθώς υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Έχοντας ως πυξίδα την Εσθονία» το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε σε απλοποιήσεις διαδικασιών όσο αφορά σε γεγονότα ζωής των πολιτών, όπως γέννηση, γάμος κ.α., ενώ υπογράμμισε τη σπουδαιότητα και την μεγάλη ανταπόκριση όσον αφορά στην χρήση του gov.gr, την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη που είναι σημαντικό εργαλείο για την διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές του με το Δημόσιο.

Κυριάκος Πιερρακάκης

Κυριάκος Πιερρακάκης: Αναφέρθηκε και στην καινοτομία του διαγωνισμού του 5G

Ο υπουργός επίσης, αναφέρθηκε και στην καινοτομία του διαγωνισμού του 5G κι ιδιαίτερα τις καινοτομίες όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία, σε ό,τι αφορά στο ταμείο «ΦΑΙΣΤΟΣ» χρησιμοποιώντας το 25% των χρημάτων της δημοπρασίας αλλά στο ότι κάποιες λίγες συχνότητες δεν δημοπρατήθηκαν, ώστε να χρησιμοποιηθούν για ερευνητικούς σκοπούς, για σκοπούς ανάπτυξης προϊόντων.

Θυμίζουμε πως ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο συζήτησης το European Policy Center με θέμα τα θετικά της πανδημία, μίλησε για την ελληνική ψηφιακή διακυβέρνηση και τα σχέδια για ψηφιακή ανάκαμψη, τονίζοντας πως «η εμπιστοσύνη προς το κράτος είναι το βασικό διακύβευμα και χτίζεται βήμα-βήμα, υπηρεσία με την υπηρεσία».

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr