Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πώς λειτουργεί το σύστημα με τους εμβολιασμούς, τονίζοντας πως είναι κάτι που στήθηκε από το μηδέν. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας επεσήμανε ότι «έχουμε ένα σύστημα που λειτουργεί πολύ καλά. Αυτή την εβδομάδα θα περάσουμε τα ένα εκατομμύρια εμβόλια πρώτες και δεύτερες δόσεις».

Και συνέχισε δίνοντας ραδιοφωνική συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm, «έχουμε καταφέρει να ακουμπάμε τους τριάντα χιλιάδες εμβολιασμούς την ημέρα. Η εμβολιαστική αλυσίδα που στήθηκε από το μηδέν δουλεύει αρτιότατα. Ο επιχειρησιακός μας στόχος ήταν, όταν έρχονται τα εμβόλια, να γίνονται με τον καλύτερο τρόπο». Και αναφέρθηκε και στις βεβαιώσεις εμβολιασμού ο υπουργός επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για εργαλείο διευκόλυνσης, όχι περιορισμού. «Για παράδειγμα για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει, να περνά τα σύνορα πιο εύκολα. Κι αυτό είναι σημαντικό για να έχουμε μια επανεκκίνηση των ταξιδιών, του τρόπου με τον οποίο δουλεύαμε και ταξιδεύαμε πριν από τον ιό», εξήγησε.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η εφαρμογή με το SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13032 με περιορισμό χρόνου στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο είναι έτοιμη, σύμφωνα με ό,τι δήλωσε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm.

«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη τη χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, μίλησε και για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στα ΕΛΤΑ αναφέροντας ότι ο στόχος έχει πιαστεί από το πρώτο κάλεσμα και θα προχωρήσει ο μετασχηματισμός της εταιρείας με μεγάλη ταχύτητα, ενώ για την ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα διευκολύνει τους επαγγελματίες, καθώς «από αυτόν τον μήνα οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, θα μπορούν να δουλεύουν από το γραφείο ή το σπίτι τους κι όχι να χρειάζεται μετάβαση σε κτηματολογικά γραφεία».

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr