Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg: Συνέντευξη στο Bloomberg και στη δημοσιογράφο Francine Lacqua, παραχώρησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνέντευξη στο Bloomberg και στη δημοσιογράφο Francine Lacqua, παραχώρησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός λίγο μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης αναφέρθηκε στο σχέδιο έξι σημείων που έστειλε με επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι αγορές φυσικού αερίου δεν αντανακλούν πλέον την προσφορά και τη ζήτηση, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «πρέπει να παρέμβουμε δραστικότερα για να αποφύγουμε ακραίες διακυμάνσεις» των τιμών.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε σε μια ακραία κατάσταση

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία ακραία κατάσταση», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Bloomberg. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω επιστολής του προς την πρόεδρο της Κομισιόν γνωστοποιεί την πρόταση του για την ενεργειακή κρίση. Ο πρωθυπουργός πρότεινε ένα σχέδιο έξι σημείων για τις επιπτώσεις της κρίσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

«Όλες αυτές οι επιλογές πολιτικής αντιπροσωπεύουν ξεκάθαρα σημαντικές παρεμβάσεις στην αγορά, οι οποίες, ωστόσο, έχουν χρησιμοποιηθεί σε έκτακτες περιπτώσεις στο παρελθόν σε άλλες αγορές για την εξισορρόπησή τους ή είναι ακόμη και τυπικά χαρακτηριστικά σε ορισμένες αγορές. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι ασυνήθιστοι καιροί απαιτούν ασυνήθιστα μέτρα. Αυτές οι ενέργειες αποσκοπούν μόνο στην προστασία της εύρυθμης λειτουργίας της χονδρικής αγοράς φυσικού αερίου, η οποία βρίσκεται υπό σημαντική πίεση μετά την ολοένα και βαθύτερη σύγκρουση στην Ουκρανία με σοβαρές παρενέργειες και στην ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται.

Ανάγκη για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο «χρειάζεται περισσότερο χρόνο από όσο διαθέτουμε», καθώς και ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο η Ρωσία να διακόψει τις εξαγωγές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr