Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως ήταν προγραμματισμένο, ο πρωθυπουργός παρέστη στον Άγιο Ευστράτιο στην Λήμνο για τον καθαγιασμό των υδάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Άγιο Ευστράτιο. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πρωθυπουργός μίλησε με πολλούς από τους παριστάμενους στην Εκκλησία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχε αναφέρει πως η επιλογή του πρωθυπουργού να πάει στον Άη Στράτη για τα Θεοφάνεια, είναι μια επιλογή η οποία έχει πολλούς συμβολισμούς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Λήμνο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τους κατοίκους του νησιού ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει και δύο επισκέψεις με ιδιαίτερο συμβολισμό: στο Μουσείο της Δημοκρατίας και στη Μαράσλειο Σχολή.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Άγιο Ευστράτιο, Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022.(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός νωρίς το μεσημέρι αναμένεται στη Λήμνο όπου θα τον υποδεχτεί ο δήμαρχος του νησιού και στη συνέχεια θα συναντήσει τους νησιώτες. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Οινοποιείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λήμνου προκειμένου να συζητήσει με τους επαγγελματίες ενώ στη συνέχεια αναμένεται να βρεθεί στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Να σημειωθεί ότι το Μουσείο Δημοκρατίας είναι το πρώτο δημόσιο ελληνικό μουσείο για μια κρίσιμη, από πολιτική και κοινωνική άποψη, περίοδο της νεότερης ιστορίας, σε ένα νησί του ‘Αη-Στράτη, που ήταν για ένα μεγάλο διάστημα – από τις αρχές της δεκαετίας του 1930 έως και το 1943 και από το 1948 έως το 1963 – τόπος υποδοχής πολιτικών εξορίστων. Η δε Μαράσλειος Σχολή, η οποία λειτούργησε ως δημοτικό σχολείο μέχρι το 1968, χτίστηκε την περίοδο 1906-1909 με δαπάνη της παροικίας των Αγιοστρατιτών στην Αίγυπτο.

Που είχε τελεστεί πέρσι

Πέρυσι η τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην Αθήνα τελέστηκε στη Μητρόπολη, εντός του ναού χωρίς λιτανείες λόγω των απαγορευτικών μέτρων.

Ο πρωθυπουργός είχε παραστεί στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων, στην πολυπληθέστερη ελληνική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερική, στο Τάρπον Σπρινκς της Φλόριντα, τον Ιανουάριο του 2020. Χιλιάδες Έλληνες είχαν παρακολουθήσει τον εντυπωσιακό εορτασμό των Θεοφανείων, που έγινε για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr