Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «ανέβασε» στο διαδίκτυο βίντεο της εμβολιαστικής καμπάνιας του υπουργείου Υγείας, στο οποίο εμφανίζεται ένας ηλικιωμένος που αναρωτιέται για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και ζητά να του εξηγήσει κάποιος ξεκάθαρα.

Στη συνέχεια, εμφανίζεται ο καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στυλιανός Λουκίδης, και αναφέρει ότι 9 στους 10 θανάτους από covid αφορούν συμπολίτες μας άνω των 60 ετών και πως το εμβόλιο μειώνει έως 20 φορές τον κίνδυνο διασωλήνωσης και θανάτου.

Ο πρωθυπουργός, στην ανάρτησή του, γράφει το εξής μήνυμα: «7 στους 10 Έλληνες έχουν κάνει τουλάχιστον την α’ δόση του εμβολίου. Ενώ οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών έκλεισαν πάνω από 170.000 νέα ραντεβού τον τελευταίο μήνα.

Η προσπάθεια συνεχίζεται. Με σύμμαχο την επιστήμη δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας και της παραπληροφόρησης!».

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει ώθηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και να πείσει και τους πιο διστακτικούς προκειμένου να χτιστεί ένα τείχος άμυνας απέναντι στην Όμικρον η οποία μεταδίδεται με αστραπιαίους ρυθμούς.

Προς το παρόν τηρείται στάση αναμονής από πλευράς κυβέρνησης σε ό,τι αφορά αφενός τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μέτρων που έχουν ληφθεί και αφετέρου βάζει στο τραπέζι της συζήτησης την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, εφόσον υπάρξει επιδείνωση στην πορεία της πανδημίας.

Άλλωστε, ήδη έχει ανακοινωθεί πως  από τις 16 Ιανουαρίου οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών θα πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr