Η Στέλλα Κυριακίδου, η οποία έχει μιλήσει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ενώ έχει δηλώσει ότι οι παραδόσεις των εμβολίων θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έγκριση του εργοστασίου της Halix για την AstraZeneca στην Ολλανδία και στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας για τις Pfizer – ΒioNtech από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. «Μόλις τα δεδομένα συμπληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ο EMA προχώρησε σε ταχεία διαδικασία για να εξασφαλίσει την ταχύτερη δυνατή έγκριση» τόνισε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου.

Κυριακίδου: «Οι εθνικές εκστρατείες εμβολιασμού βασίζονταν στις παραδόσεις που είχαμε συμφωνήσει»

«Μερικά από τα κράτη – μέλη μας έχουν πληγεί σοβαρά από την απογοητευτική μείωση των χορηγήσεων εμβολίων της AstraZeneca. Οι εθνικές εκστρατείες εμβολιασμού βασίζονταν στις παραδόσεις που είχαμε συμφωνήσει με όλες τις εταιρείες για την προστασία των πολιτών τους», σημείωσε η Ευρωπαία Επίτροπος υπογραμμίζοντας ότι «αν πραγματοποιούνταν οι παραδόσεις από την AstraZeneca, τα ποσοστά εμβολιασμού στην ΕΕ θα μπορούσαν να ήταν σχεδόν διπλάσια. Κάθε μέρα μετράει, κάθε δόση εμβολίου μετράει και οι παραδόσεις πρέπει να πραγματοποιούνται όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Στέλλα Κυριακίδου

Κυριακίδου: «Τα εμβόλια θα παραδοθούν στα κράτη – μέλη της ΕΕ στο πλαίσιο της συμβατικής υποχρέωσης και δέσμευσης»

Επίσης, προσέθεσε ότι η ΕΕ αναμένει «ότι τα εμβόλια που παράγονται σε αυτές τις εγκαταστάσεις θα παραδοθούν στα κράτη – μέλη της ΕΕ τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της συμβατικής υποχρέωσης και δέσμευσης που έχει αναλάβει η AstraZeneca προς τους Ευρωπαίους πολίτες». Και ξεκαθάρισε το εξής: «Συνεχίζουμε να καταβάλλουμε όλες τις προσπάθειές μας για την ενίσχυση των αλυσίδων εφοδιασμού μας και την ενίσχυση της παραγωγικής μας ικανότητας, σε στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη».

Κυριακίδου: «Προσθέτουμε σημαντικές παραγωγικές ικανότητες στις αλυσίδες εφοδιασμού μας»

Παράλληλα, η Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι «με τη σημερινή έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων των εγκαταστάσεων των Pfizer – ΒioNtech στο Mάρμπουργκ, προσθέτουμε σημαντικές παραγωγικές ικανότητες στις αλυσίδες εφοδιασμού μας για να επιτρέψουμε τις αναμενόμενες επιταχύνσεις της παραγωγής και τις παραδόσεις του πρόσθετου συμβολαίου που έχει συναφθεί με τις Pfizer – ΒioNtech».

Στέλλα Κυριακίδου

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr