Εν αναμονή της επιστροφής στην κανονικότητα βρίσκονται οι Κύπριοι. Σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο. Βασικό θέμα αποτελεί η επαναλειτουργία των Γυμνασίων με φυσική παρουσία των μαθητών παγκύπρια, από την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, καθώς και η επιστροφή των μαθητών των Δημοτικών σχολείων στην πόλη της Λεμεσού.

Θυμίζουμε ότι η Λεμεσός παρουσίασε και το μεγαλύτερο ιικό φορτίο κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες.

Επίσης, η κυπριακή κυβέρνηση επανεξετάζει τον τρόπο επανέναρξης λειτουργίας γυμναστηρίων και φροντιστηρίων, καθώς και τη δυνατότητα αποστολής και τρίτου sms, πέραν των δύο που ισχύουν μέχρι σήμερα, αλλά μόνο για τα σαββατοκύριακα. Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας Κύπρου καλεί τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου όπως μεριμνήσουν, ώστε τα παιδιά να υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου είτε δωρεάν στα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες ή σε εγκεκριμένο ιδιωτικό κλινικό εργαστήριο, με δικά τους έξοδα.

Στο πλαίσιο της πρότασης αυτής, τα σημεία δειγματοληψίας παγκύπρια είναι ενισχυμένα τις μέρες αυτές και δίνεται προτεραιότητα στους μαθητές/μαθήτριες, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται γρηγορότερα. Παράλληλα, προς διευκόλυνση των μαθητών/μαθητριών, θα τοποθετηθούν μονάδες δειγματοληψίας και σε απομακρυσμένες περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι και το εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό των Γυμνασίων θα πρέπει να υποβληθεί σε εξέταση πριν την επιστροφή τους στα σχολεία. Η δειγματοληψία για τα ανήλικα άτομα θα γίνεται ρινικά.

Πότε θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις

Aπό τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, το πρόγραμμα ελέγχου με κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα επεκταθεί και στα Γυμνάσια για την εξέταση των μαθητών/τριών και του προσωπικού σε εβδομαδιαία βάση. Oι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.

Αυξάνεται ο ποσοστό ανίχνευσης του βρετανικού στελέχους

Εν τω μεταξύ, αυξάνονται τα δείγματα θετικών ατόμων με το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού. Όπως έχει διαπιστωθεί από την επιστημονική κοινότητα διεθνώς, η βρετανική μετάλλαξη είναι πιο επιθετική, προκαλεί περίπου 60% μεγαλύτερη μετάδοση του ιού και, σε πολλές περιπτώσεις, ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων εντός της κοινότητας. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στη Λεμεσό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr