Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 13 ολόκληρα χρόνια πέρασαν για να οδηγηθεί στην κυπριακή Βουλή Πρόταση Νόμου που αφορά την ταυτοποίηση των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 13 ολόκληρα χρόνια πέρασαν για να οδηγηθεί στην κυπριακή Βουλή Πρόταση Νόμου που αφορά την ταυτοποίηση των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων.

Η έναρξη της συζήτησης είχε γίνει το 2009, αλλά οι συνεχείς αναβολές, την έθεσαν στο… συρτάρι. Τελευταία φορά που οι βουλευτές αναφέρθηκαν σε αυτό ήταν το 2020, καθώς λίγο πριν γίνει η κατάθεση της στην Ολομέλεια, αποσύρθηκε.

Πλέον η συζήτηση, που ξεκίνησε την Πέμπτη, όπως δήλωσαν οι Βουλευτές μέλη της Επιτροπής Μεταφορών, θα ολοκληρωθεί και τελικά αναμένεται ή να περάσει κατά πλειοψηφία ή να καταψηφιστεί.
καρτοκινητών

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μαρίνος Μουσιούττας είπε πως αυτή η πρόταση Νόμου είχε κατατεθεί από προηγούμενη σύνοδο από τους Άγγελο Βότση και Γιώργο Προκοπίου, με τη συζήτηση να ξεκινά το 2009. Είπε πως η Πρόταση είχε φτάσει στα τελικά της στάδια αλλά για λόγους που ο ίδιος δεν γνωρίζει, δεν παραπέμφθηκε για ψήφιση στην Ολομέλεια.

Ανέφερε πως αυτή η Πρόταση Νόμου, ανεξαρτήτως αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με το περιεχόμενο, θα τεθεί σύντομα στην Ολομέλεια, όπου τα κόμματα θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν θετικά ή αρνητικά.

Η Πρόταση αναφέρει πως για τις προπληρωμένες κάρτες θα υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία ο κάτοχος θα πρέπει να δίδει εκεί που την αγοράζει ώστε να μπορεί να γίνει ταυτοποίηση. Με την ταυτοποίηση αυτή, είπε, θα μειωθούν τα ανεπιθύμητα τηλεφωνήματα αλλά και η Αστυνομία στην πάταξη του εγκλήματος.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Βαλεντίνος Φακοντής είπε πως “το 2020 η Πρόταση ήταν έτοιμη να οδηγηθεί στην Ολομέλεια και για κάποιους λόγους αυτό δεν έγινε. Η Πρόταση πρέπει να οδηγηθεί στην Ολομέλεια του σώματος είτε για ψήφιση είτε για καταψήφιση”, είπε, και σημείωσε πως “τα όποια προβλήματα έχουν τεθεί από πλευράς των παρόχων, υπάρχουν πρακτικοί και τεχνικοί τρόποι αντιμετώπισης τους”.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης είπε ότι για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός νομοσχεδίου που εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από το 2009.

Αντιλαμβανόμαστε το οικονομικό σκέλος το οποίο μπορεί να πληρώσουν οι εταιρείες χάνοντας πελάτες, αλλά από την άλλη πρέπει να σκεφτούμε ότι συμβάλλουμε στην πάταξη του εγκλήματος, είπε ο κ. Σαββίδης και εξέφρασε την ελπίδα το νομοσχέδιο να βρεθεί σύντομα ενώπιον της Ολομέλειας για ψήφιση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr