Κρήτη: Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ελούντα, με δύο τραυματίες.

Τροχαίο δυστύχημα σημείωθηκε το Σάββατο στην Κρήτη. Το περιστατικό καταγράφηκε σε δρόμο από την Ελούντα προς την Πλάκα στο Λασίθι όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του. Να θυμίσουμε ότι είχε γίνει πρόσφατα ακόμα ένα τροχαίο στην Λάρισα με έναν νεκρό 40χρονο.

Θεσσαλονίκη

Δύο οι τραυματίες

Στο σημείο έφτασε άμεσα το ΕΚΑΒ και παρέλαβε δύο τραυματίες. Σύμφωνα με το ekriti.gr, πρόκειται για μία 44χρονη γυναίκα και ένα 16χρονο αγόρι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε καλή κατάσταση.

Θυμίζουμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν γίνει μια σειρά ατυχήματα ή δυστυχήματα, με την Κρήτη να αναδεικνύεται σε μια από τις περιοχές με τα περισσότερα τροχαία στη χώρα.

Ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος έχει εκδώσει η Ελληνική Αστυνομία – Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα:

Δείτε τι ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας σε αυτήν την περίπτωση

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
  • Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
  • Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr