Κρήτη: Ακόμη έναν νεκρός από τροχαίο δυστύχημα που έγινε στην περιοχή, όταν ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του.

Τροχαίο δυστύχημα πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, όταν αυτοκίνητο που κινείτο στον επαρχιακό δρόμο Σισίου – Αγίου Νικολάου, εξετράπη της πορείας του, με συνέπεια να προσκρούσει στην άκρη του δρόμου. Η πρόσκρουση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήταν τόσο σφοδρή, ώστε το «νήμα» της ζωής του 29χρονου οδηγού να κοπεί ακαριαία, με το ΕΚΑΒ να σπεύδει άμεσα, αλλά ήταν ήδη αργά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον νεαρό να έχει εγκλωβιστεί στο όχημα. Ωστόσο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, οι διασώστες του ΕΚΑΒ είχαν ήδη καταφέρει να απεγκλωβίσουν τον 29χρονο και να τον παραλάβουν.

Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος θα διερευνηθούν από το αρμόδιο Ανακριτικό τμήμα της Τροχαίας.

Κομοτηνή

Ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος έχει εκδώσει η Ελληνική Αστυνομία – Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα:

Δείτε τι ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας σε αυτήν την περίπτωση

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
  • Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
  • Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr