Κρήτη: Στην Παλαιόχωρα οι αρχές ήδη κάνουν προετοιμασίες προκειμένου να τους υποδεχτούν.

Ένας νεκρός, ένας τραυματίας και 67 άτομα καλά στην υγεία τους, είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα νεότερα για τους μετανάστες, που εντοπίστηκαν σε ημιβυθισμένο σκάφος νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ. Το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν εξέπεμπε σήμα κινδύνου και αμέσως έσπευσε προς βοήθεια το πλοίο γενικού φορτίου «Harrison» σημαίας νήσων Marshall –το οποίο είχε αποπλεύσει από το Ισραήλ- και περισυνέλλεξε τους μετανάστες.

Από αυτούς, οι περισσότεροι βρίσκονται στο πλοίο «Harrison», ενώ 6 σε Ναυαγοσωστικό σκάφος του ΛΣ, ανάμεσα τους και το άτομο, που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Ανάμεσα στα άτομα, που βρίσκονται στο πλοίο είναι σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, είναι 5 γυναίκες και 3 παιδιά.

Στην Παλαιόχωρα οι αρχές ήδη κάνουν προετοιμασίες, προκειμένου να τους υποδεχτούν με όλα τα πρωτόκολλα, που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει βρεθεί μια αίθουσα, προκειμένου να φιλοξενηθούν απόψε, ενώ αύριο αναμένεται να μεταφερθούν σε χώρο στα Χανιά.

Κρήτη

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr