Ρώσοι δύτες θα ελέγξουν σήμερα τη ζημιά που προκάλεσε η έκρηξη στη γέφυρα.

Ρώσοι δύτες θα ελέγξουν σήμερα τη ζημιά που προκάλεσε η έκρηξη στη γέφυρα. «Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη – είναι δυσάρεστη αλλά όχι μοιραία», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ρώσος κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ. «Φυσικά, προκάλεσε συναισθήματα και υπάρχει υγιής επιθυμία για εκδίκηση». Σύμφωνα με τον ίδιο, στη χερσόνησο υπάρχουν αποθέματα καυσίμων για ένα μήνα και τροφίμων για δύο μήνες. Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του στη νότια Ουκρανία θα μπορούν να κάνουν ανεφοδιασμό μέσω χερσαίων και θαλάσσιων διαδρομών που ήδη υπάρχουν.

Πάντως, αν και Ουκρανοί αξιωματούχοι πανηγύρισαν την έκρηξη στη γέφυρα, δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, ενώ η Ρωσία δεν έχει κατηγορήσει άμεσα την Ουκρανία.

Κομβικός ο ρόλος της γέφυρας

Η γέφυρα έχει συμβολική αλλά και στρατιωτική σημασία, αφού είναι η βασική αρτηρία των ρωσικών δυνάμεων που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Χερσώνας και για τον ρωσικό ναύσταθμο της Σεβαστούπολης, της οποίας ο κυβερνήτης είπε στους κατοίκους «Ηρεμία, μην πανικοβάλλεστε».

Το Κίεβο ζητά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη χερσόνησο και από τα ουκρανικά εδάφη που κατέκτησαν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο.

Ποιος ήταν ο οδηγός του φορτηγού

Σύμφωνα με το ουκρανικό μέσο Tpyxa αναφέρει ότι ο άνδρας ονομάζεται Μαχίρ Γιουσούμποφ. Εργαζόταν ως οδηγός φορτηγών και κινούνταν συνεχώς μέσα στην περιοχή του Κρασνοντάρ, ανατολικά από την Κριμαία. Επικοινώνησε με την οικογένεια του για τελευταία φορά πριν από δύο ημέρες.

Ενδιαφέρουσα είναι η πληροφορία ότι το ταξίδι για τη γέφυρα θα έπαιρνε μισή ώρα, ωστόσο για άγνωστους λόγους του πήρε έξι ώρες. Από την επίθεση σκοτώθηκε ο οδηγός και ένα ζευγάρι που επέβαινε σε αυτοκίνητο που κινούνταν δίπλα στο φορτηγό. Μέχρι και τώρα, πάντως, συγκεχυμένες είναι οι αναφορές για τον οδηγό και τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr