Κρεμλίνο: Ο Πεσκόφ σε ενημέρωση των εξελίξεων διέψευσε ότι ο Πούτιν σχεδιάζει να κηρύξει πόλεμο στην Ουκρανία.

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα επιλέξει την 9η Μαΐου για να κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο στην Ουκρανία. Η ημερομηνία αυτή είναι ιδιαίτερη για την Ρωσία λόγω της επετείου της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σχολιάζοντας φήμες ότι στις 9 Μαΐου ο Πούτιν θα κηρύξει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα για κάτι τέτοιο. Είναι ανοησίες».

Τι ανέφερε ο Πεσκόφ για το εμπάγκο

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης πως η Ρωσία εξετάζει διάφορες επιλογές στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το εμπάργκο στο πετρέλαιό της που θα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρότεινε σήμερα ένα σταδιακό πετρελαϊκό εμπάργκο σε βάρος της Ρωσίας, την επιβολή κυρώσεων στην κορυφαία τράπεζά της και την απαγόρευση των εκπομπών ρωσικών τηλεοπτικών δικτύων στις ευρωπαϊκές συχνότητες.

Σχετικά με την συνάντηση του Πούτιν με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ακόμη πως δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για μια ενδεχόμενη συνάντηση ανάμεσα στον Πούτιν και τον πάπα Φραγκίσκο για να μιλήσουν σχετικά με την Ουκρανία.

Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σε συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε χθες, Τρίτη, ότι ζήτησε να συναντηθεί στη Μόσχα με τον Πούτιν για να προσπαθήσει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, όμως δεν έχει λάβει απάντηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr