Το Βερολίνο είπε ότι θα κινηθεί γρήγορα για να επιτρέψει στους συμμάχους να μεταφέρουν Leopards από τα δικά τους οπλοστάσια στην Ουκρανία, εάν υπάρξει συναίνεση.

Το Κρεμλίνο απείλησε τη Δευτέρα ότι ο ουκρανικός λαός θα υποφέρει εάν η Δύση έστελνε τανκς για να υποστηρίξει το Κίεβο, και ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το αν τα γερμανικά Leopard θα μεταφερθούν στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους απέτυχαν κατά τις συνομιλίες την περασμένη εβδομάδα στη Γερμανία να πείσουν το Βερολίνο να παράσχει τα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, ένα βασικό αίτημα από το Κίεβο καθώς προσπαθεί να δώσει νέα ώθηση στον αγώνα του εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

Το Βερολίνο είπε ότι θα κινηθεί γρήγορα για να επιτρέψει στους συμμάχους να μεταφέρουν Leopards από τα δικά τους οπλοστάσια στην Ουκρανία, εάν υπάρξει συναίνεση.

Ερωτηθείς για το θέμα στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι οι διαφωνίες στην Ευρώπη για το αν θα παραδοθούν τανκς στο Κίεβο δείχνουν ότι εντείνεται η “νευρικότητα” στους κύκλους του ΝΑΤΟ.

“Όλες οι χώρες που συμμετέχουν, άμεσα ή έμμεσα, στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία και στη βελτίωση του τεχνολογικού της επιπέδου φέρουν ευθύνη (για τη συνέχιση της σύγκρουσης)”, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

“Ο ουκρανικός λαός είναι αυτός που θα πληρώσει το τίμημα για όλη αυτή την δήθεν υποστήριξη”, είπε ο Ντ. Πεσκόφ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki δήλωσε ότι η χώρα του θα ζητήσει επισήμως άδεια από την κατασκευάστρια Γερμανία, προκειμένου να στείλει άρματα μάχης τύπου Leopard 2 στην Ουκρανία, ώστε η τελευταία να αντιμετωπίσει τους Ρώσους εισβολείς, ωστόσο θα μπορούσε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση ακόμη και χωρίς την έγκριση του Βερολίνου.

Πηγή: pagenews.gr