Κούβα: Ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης της Παρασκευής [6/5] στο ξενοδοχείο στην Αβάνα αυξήθηκε στους 43 νεκρούς

Ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων, αυξήθηκε στους 43 νεκρούς, μετά την ανάσυρση ακόμη ενός πτώματος από τα συντρίμμια, που πλέον βρίσκεται στη διαδικασία αναγνώρισης, της έκρηξης της Παρασκευής [6/5] που προκάλεσε τεράστια καταστροφή στο ξενοδοχείο Saratoga, στο κέντρο της Αβάνας

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κούβας, άλλοι 54 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 17 συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Εκτός των άλλων ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια τα πτώματα δύο περιοίκων, 77χρονης και 55χρονου.

Το Saratoga, νεοκλασικό κτίριο στην παλιά πόλη, παρέμενε κλειστό δύο χρόνια λόγω της πανδημίας και ανακαινιζόταν ενόψει της επαναλειτουργίας του, που θα γινόταν χθες Τρίτη, όταν έγινε η καταστροφή. Οι τέσσερις πρώτοι όροφοι διαλύθηκαν όταν έγινε η έκρηξη, κατά τις αρχές εξαιτίας διαρροής την ώρα που το ξενοδοχείο ανεφοδιαζόταν από βυτιοφόρο με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Από τους 51 εργαζόμενους που βρίσκονταν εκεί τη στιγμή της τραγωδίας, 23 σκοτώθηκαν, τρεις νοσηλεύονται και 22 έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, απαρίθμησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες ο Ρομπέρτο Ενρίκε Καλσαδίγια, αντιπρόσωπος της τουριστικής εταιρείας Gaviota, η οποία ανήκει στον κουβανικό στρατό.

Τρεις εργαζόμενοι εξακολουθούν να αγνοούνται, «δύο σερβιτόρες κι ένας μάγειρας», διευκρίνισε ο κ. Καλσαδίγια. Κατά τις αρχικές εκτιμήσεις, η δομή του ξενοδοχείου επλήγη «κατά το 80%» από την έκρηξη, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το Saratoga ήταν γνωστό εντός και εκτός Κούβας, ιδίως επειδή φιλοξένησε τα προηγούμενα χρόνια διάφορες διασημότητες, από τον Μικ Τζάγκερ ως τη Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα. Το κτίριο ανεγέρθηκε το 1880 για να στεγάσει εμπορικά καταστήματα. Μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1993. Ανακαινίστηκε, έγινε πέντε αστέρων, το 2005.

Ο τουρισμός, η κυριότερη οικονομική δραστηριότητα στην Κούβα μετά τις ιατρικές υπηρεσίες, δυσκολεύεται να ξεπεράσει το χτύπημα της πανδημίας του νέου κορονοϊού τα τελευταία δύο χρόνια.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 6 Μαΐου στο κεντρικό ξενοδοχείο Saratoga στη κουβανική πρωτεύουσα και ανατίναξε τοίχους, ενώ φέρεται να άφησε ανθρώπους παγιδευμένους στον τελευταίο όροφο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr