Κουτσούμπας: «Ο εμβολιασμός, όσο αναγκαίος κι απαραίτητος είναι, άλλο τόσο δεν αρκεί από μόνος του για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χρειάζονται μέτρα».

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης για εγκληματικές παλινωδίες και άρνησή της να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης  σήμερα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ  αναρωτιέται: «τι άλλο πρέπει να συμβεί επιτέλους;» και εγκαλεί την κυβέρνηση για πολιτική «ανοσίας της αγέλης». Και προτείνει να παρθούν μέτρα πιο εξειδικευμένα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας  στους χώρους δουλειάς είτε στο δημόσιο είτε στο ιδιωτικό τομέα, στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία. Αλλά να φροντίσει να παρέχει μάσκες αυξημένης προστασίας, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, χωρίς την επιβάρυνση του λαού με επιπλέον κόστος.

Κουτσούμπας

Στην ίδια  γραμμή ο κ. Κουτσούμπας τονίζει ότι ο εμβολιασμός, όσο αναγκαίος κι απαραίτητος είναι, άλλο τόσο δεν αρκεί από μόνος του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικότερα η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα:

«Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να μπει επιτέλους ένα τέλος στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης με τις παλινωδίες και τα “μπρος πίσω”, αλλά κυρίως με την άρνησή της να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας και να πάρει μέτρα στους βασικούς χώρους διασποράς; Η απογείωση των κρουσμάτων, με ό,τι πιθανά ακολουθήσει σε νοσηλείες και θανάτους, από μόνη της επιβάλλει:

  • Τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα για να προστεθεί προσωπικό και υποδομές στη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
  • Μέτρα πρόληψης και προστασίας στους χώρους δουλειάς, τα μέσα μεταφοράς, τα σχολεία, τα οποία, παρά το ότι η εμπειρία των δύο χρόνων της πανδημίας έχει αποδείξει την αναγκαιότητά τους, η κυβέρνηση τα απορρίπτει ως περιττό κόστος.
  • Τη διάθεση των ατομικών μέσων, όπως είναι οι μάσκες αυξημένης προστασίας, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, χωρίς την επιβάρυνση του λαού με επιπλέον κόστος.

Κουτσούμπας

Κουτσούμπας: «Ο εμβολιασμός δεν αρκεί από μόνος του για να αντιμετωπιστεί η πανδημία»

Η απουσία αυτών των μέτρων -κι όχι οι έτσι κι αλλιώς αναμενόμενες μεταλλάξεις- είναι που έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση, με τα ρεκόρ κρουσμάτων και την αύξηση θανάτων και διασωληνωμένων, επιβεβαιώνοντας ότι ο εμβολιασμός, όσο αναγκαίος κι απαραίτητος είναι, άλλο τόσο δεν αρκεί από μόνος του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κι αν τελικά, επιλογή της κυβέρνησης είναι η ανοσία της αγέλης, “γιατί τα μέτρα είναι πολυτέλεια», τότε η επιλογή των εργαζομένων, του λαού, είναι χωρίς καθυστέρηση να δυναμώσει την πάλη για να επιβάλει ο ίδιος μέτρα προστασίας της ζωής του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr