Επίσκεψη στη «Στέγη Γερόντων – Ίδρυμα Πετρή» της Μητρόπολης Φθιώτιδας στη Στυλίδα, πραγματοποίησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επίσκεψη στη «Στέγη Γερόντων – Ίδρυμα Πετρή» της Μητρόπολης Φθιώτιδας στη Στυλίδα, πραγματοποίησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Την αντιπροσωπία του ΚΚΕ υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να έχω γιατί τα παιδιά της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειες τους δίνουν έναν μεγάλο αγώνα, έναν πραγματικά ηρωικό αγώνα εδώ και πολλά χρόνια και ελπίζουμε με τη βοήθεια τη δική μας, τη δική σας, όλων μας να τον κερδίσουν».

O κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά, με το καλό να έρθει ο καινούργιος χρόνος, τα προβλήματα είναι τεράστια που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα η Ευρώπη η χώρα μας ο λαός μας, έχουμε όμως αγωνιστική αισιοδοξία την ελπίδα για το αύριο, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε.

Αγωνιζόμαστε στην πραγματικότητα για να γίνει ο λαός μας πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να έρθει ο ίδιος ο ελληνικός λαός οι εργαζόμενοι και οι πραγματικές καθημερινές σύγχρονες ανάγκες του στο προσκήνιο, γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε από κάποιους πολιτικούς μεσσίες, δεν υπάρχουν τέτοιοι στο πολιτικό σύστημα, αντίθετα συναντάμε δίπλα μας βαρβαρότητα, βία, καταστολή, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σε αυτά πρέπει να εναντιωθούμε συνολικά ως συλλογικότητες ως εργατικό λαϊκό κίνημα ως λαός. Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά σε αυτά, όπως λέει και το σύνθημα “ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”, στο δρόμο της ανατροπής, των πραγματικών αλλαγών, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού σε όλες τις μάχες, επιτρέψτε μου να το πω αυτό, γιατί έχουμε και προεκλογική περίοδο.

Ως προς την επίσκεψή του στο συγκεκριμένο χώρο, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, τόνισε πως: «Βρεθήκαμε σε ένα χώρο πολύ φιλόξενο, που έχει την ευθύνη η Μητρόπολη Φθιώτιδος, ο Μητροπολίτης Συμεών ο Σεβασμιότατος και είδαμε πραγματικά ζεστούς χώρους, φιλόξενους χώρους, ανθρώπους εργαζόμενους, νοσοκόμες με τις στολές τους που με αυτοθυσία και πραγματικό ενδιαφέρον για τους ηλικιωμένους, δίνουν την καθημερινή μάχη της συντροφικότητας και της εξυπηρέτησης.

Και βεβαίως είμαστε στο πλευρό τους μέσα σε όλα τα άλλα μας ετοίμασαν και μία τεράστια έκπληξη για μένα. Συναντήσαμε μία φιλοξενούμενη εδώ ηλικιωμένη, που ήταν φυλακισμένη στο Άουσβιτς μια γυναίκα ηρωίδα πραγματικά της αντίστασης, του αγώνα του ελληνικού λαού που βέβαια μετά δυσκολεύτηκε σε εκείνα τα πέτρινα χρόνια, τα δύσκολα χρόνια, ακόμα και να βρει δουλειά γιατί ήταν χαρακτηρισμένη ως αγωνίστρια της αντίστασης, ως κομμουνίστρια ή οτιδήποτε άλλο, τα γνωστά ζητήματα που πέρασε ένας λαός που έδωσε τα πάντα για να απελευθερωθεί η πατρίδα μας από τους κατακτητές, το φασισμό, να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για ο λαό και τον τόπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr