Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σήμερα 27 Δεκεμβρίου που ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί, μίλησε για την αναγκαιότητα να κάνουν όλοι το εμβόλιο, καθώς και για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είπε: «Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα αυτό και με το προσωπικό παράδειγμα για την αναγκαιότητα μαζικού εμβολιασμού όλων. ‘Οτι είναι αναγκαίο αυτό να γίνει από όλο τον πληθυσμό, χωρίς όμως να αποτελέσει ή να αποκρύψει ή να γίνει το άλλοθι για την αναγκαιότητα της θωράκισης, που υπάρχει αυτή τη στιγμή, σήμερα, τώρα που μιλάμε, του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των αναγκαίων μέτρων προστασίας που είναι στην ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους να τα πάρει, αφού ο εμβολιασμός θα είναι μακρόχρονη σχετικά -έτσι κι αλλιώς- διαδικασία.

Αλλιώς, χωρίς αυτά τα κατάλληλα μέτρα και η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται και η σωστή προετοιμασία για τον μαζικό εμβολιασμό του κόσμου υπονομεύεται. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε και βεβαίως θα δώσουμε το παρών.

Τεράστια μάχη, και ότι γίνεται κατορθωτό να γίνει, γίνεται με το προσωπικό παράδειγμα, τον προσωπικό τους αγώνα και στη δουλειά τους, μέσα στα νοσοκομεία και έξω στους δρόμους, έξω από τα υπουργεία με τις κινητοποιήσεις τους, τις διεκδικήσεις τους που βοηθάνε να πιέζονται και τα υπουργεία και οι κυβερνήσεις να κάνουν κάτι καλύτερο για το λαό».

Σε ερώτηση για το θέμα των πορειών και των συλλογικών διεκδικήσεων εν μέσω της πανδημίας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ απάντησε: «Σε αυτό το ζήτημα του εμβολιασμού είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε αλλά ταυτόχρονα επιμένουμε σε αυτό, το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένες δέσμες προτάσεων που τις έχει καταθέσει στη βουλή, στην κυβέρνηση. Συμφωνεί με τα αιτήματα των γιατρών, των υπολοίπων υγειονομικών και πρέπει αυτά να ληφθούν υπόψη πάρα πολύ σοβαρά και να υλοποιηθούν άμεσα».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην απώλεια του μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, καθώς αύριο είναι ο ένας χρόνος από τον θάνατό του. Ο γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε για τη στενή σχέση του μεγάλου καλλιτέχνη με το ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας τη σταθερή παρουσία του στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αλλά και τη συμβολή του στα επιστημονικά συνέδρια του Κόμματος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον χαρακτήρα του, σημειώνοντας πως ήταν «εξεγέρτης» και «διεκδικητής του ακατόρθωτου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr