Ο Κώστας Καραμανλής διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας από τις 10 Μαρτίου του 2004 έως τις 6 Οκτωβρίου 2009. Πρωθυπουργός για τέσσερις θητείες και Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δύο θητείες ήταν και ο θείος του Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο Κώστας Καραμανλής ασχολήθηκε με την πολιτική από τα νεανικά του χρόνια.

Σε όλη τη σταδιοδρομία του δίπλα του είναι η Νατάσα Παζαΐτη. Πώς, όμως, γνωρίστηκαν οι δυό τους; Τη συγκεκριμένη ιστορία τη θυμίζει το boro.gr. H νυν σύζυγος του Κώστα Καραμανλή είχε επισκεφθεί το πολιτικό του γραφείο το μακρινό 1988.

«Ποια είσαι εσύ; Πώς σε λένε;», φαίνεται να τη ρώτησε όταν είδε τη γλυκιά φοιτήτρια της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που βρέθηκε να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο νέο πολιτικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη. «Νατάσα» απάντησε δειλά η ψιλόλιγνη κοπέλα με τα ξανθά μαλλιά.

Κώστας Καραμανλής: Το αστείο που της είπε στην πρώτη τους γνωριμία

«Νατάσα; Ρωσικό όνομα σε γραφείο Καραμανλή;» ήταν η πρώτη αντίδραση του νεαρού τότε πολιτικού. Δέκα χρόνια μετά, το απόγευμα της 19ης Ιουλίου του 1998, η Νατάσα Παζαΐτη και ο Κώστας Καραμανλής χόρευαν τον Ησαΐα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην Πρώτη Σερρών.

Πώς, όμως, έφτασε η Νατάσα να επισκεφθεί το γραφείο; Στις αρχές του καλοκαιριού του 1988, ο Κώστας Καραμανλής ξεκινώντας την πολιτική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη πιάνει ένα καινούργιο γραφείο, στην Τσιμισκή, για να μπορεί να δέχεται κόσμο. Στη γραμματεία τον βοηθάει η σύζυγος του αδελφού του Γιώργου, Χριστίνα. Οταν εκείνη χρειάζεται να αποχωρήσει για την καλοκαιρινή σεζόν στη Μύκονο, οι επιτελείς του Καραμανλή ζητούν από τη δραστήρια νονά του Δανάη Μπρέντα να τους συστήσει κάποια κοπέλα να βοηθήσει.

Ενα Σάββατο βράδυ, η Νατάσα περνά την πόρτα του πολιτικού γραφείου του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για να αφήσει το βιογραφικό της. Εκεί πέφτει πάνω στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κοιτώντας την αυστηρά ρωτάει να μάθει πώς τη λένε.

Αυτό το πρώτο αμήχανο χαμόγελό της, καθώς πρόφερε το όνομά της που του έκλεψε την καρδιά. Έτσι μπήκε η Νατάσα Παζαΐτη στο γραφείο και τη ζωή του Κώστα Καραμανλή.

Κώστας Καραμανλής: Η άγνωστη ιστορία γνωριμίας με τη γυναίκα του

Κώστας Καραμανλής: Η άγνωστη ιστορία γνωριμίας με τη γυναίκα του

Κώστας Καραμανλής: Τι έμαθαν οι συνεργάτες του

Οι συνεργάτες του νεαρού πολιτευτή μαθαίνουν ότι η κοπέλα κατάγεται από την Επανομή Θεσσαλονίκης και ότι η οικογένειά της ανήκει ιδεολογικά στην Αριστερά, αλλάδεν το κάνουν θέμα καθώς εκείνη δείχνει συνεσταλμένη και δεν δίνει αφορμές για σχόλια.

Η σχέση της με τον Κώστα Καραμανλή μέχρι τα μέσα του 1990 λέγεται ότι ήταν τυπική, ωστόσο η απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της ΔΑΠ έτρεφε κρυφό θαυμασμό για τον εργοδότη της. Τρυφερά αισθήματα έτρεφε και ο σημερινός πρωθυπουργός για τη νεαρή εθελόντρια στο γραφείο του.

Όμως, περιμένει μέχρι τον Απρίλιο του 1990, οπότε κι εκλέγεται βουλευτής με εντυπωσιακό αριθμό ψήφων, για να φανερώσει στην εκλεκτή της καρδιάς του τον έρωτά του. Το ερωτευμένο ζευγάρι κάνει διακοπές το καλοκαίρι του 1990 στο Μαγγανάρι της Ιου (που έμελλε να γίνει και το μελλοντικό τους καταφύγιο) απολαμβάνοντας βόλτες με το φουσκωτό, βουτιές στο απέραντο γαλάζιο και τρώγοντας φρέσκο ψάρι.

Κώστας Καραμανλής: Από πολέμιος, γλυκιά πεθερά η μητέρα του

Είναι τότε που αρχίζουν οι πρώτες γκρίνιες από την οικογένεια Καραμανλή. Η πιο φανατική πολέμιος αυτής της σχέσης είναι η μαμά Αλίκη (που τελικά κατέληξε να γίνει η πιο γλυκιά πεθερά για τη Νατάσα) που προόριζε τον γιο της να πάρει νύφη από μεγάλο «τζάκι».

Κάποια φορά που ο Κώστας πήρε τη Νατάσα μαζί του στην Πρώτη Σερρών, η οικογένεια το θεώρησε… ιεροσυλία. Δεν έλειψαν και οι παραινέσεις από τους στενούς φίλους του νεοεκλεγέντα βουλευτή, που τον συμβούλευαν να απομακρυνθεί από κοντά της. Μάταια όμως… Το 1993, ο Κώστας Καραμανλής δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του όταν αποφασίζει να συγκατοικήσει με τη Νατάσα στο διαμέρισμα της οδού Μητούδη, στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης, όπου έζησαν πέντε ευτυχισμένα χρόνια.

Στιγμή-ορόσημο για το ζευγάρι είναι το έτος 1997 όταν ο Κώστας Καραμανλής εκλέγεται ο νεότερος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Η Νατάσα, όπως πάντα, κυκλοφορεί δίπλα στον σύντροφό της ακόμη και όταν τη σχέση τους πολιορκούν τα φλας της δημοσιότητας.

Την άνοιξη του 1998, η Νατάσσα λέει το μεγάλο «ναι» στην πρόταση γάμου του αγαπημένου της. Το ευχάριστο νέο κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα και στις 19 Ιουλίου του 1998, την πανέμορφη νύφη Νατάσα Παζαΐτη συνοδεύει πλήθος κόσμου στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Πρώτη Σερρών. Ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι.

Στη συνέχεια το ζευγάρι θα μείνει στη Ραφήνα, όπως είναι ευρέως γνωστό, στο εξοχικό της οικογένειας Καραμανλή, το οποίο τροποποιήθηκε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr