Ο Κώστας Δόξας κατηγορείται από την πρώην σύζυγό του, Μαρία Δεληθανάση για κακοποίηση. Η πρώην σύζυγος του τραγουδιστή περιέγραψε όσα βίωνε, ενώ ο τραγουδιστής κυκλοφόρησε ανακοίνωση-απάντηση. Την ίδια ώρα εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση Λιγνάδη, ενώ ο Αλέξης Κούγιας δηλώνει ότι «η φαρσοκωμωδία σε βάρος του πρέπει να τελειώνει».

Η Μαρία Δεληθανάση μίλησε στο zougla.gr για όσα βίωνε. Περιέγραψε με σοκαριστικό τρόπο πώς από το 2016 ο σύζυγός της την κακοποιούσε, σωματικά και λεκτικά.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της γυναίκας, η οποία υπέφερε αυτή τη βάναυση συμπεριφορά ακόμα και όταν το μωρό της κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο, ο Κώστας Δόξας είχε ξαφνικά ξεσπάσματα θυμού για ασήμαντες αφορμές. Μέσα στην κρίση του ξεπερνούσε κάθε όριο αυτοσυγκράτησης. Έβριζε, απειλούσε και έφθανε στο σημείο ακόμα και να χτυπήσει την ίδια τη μάνα του παιδιού του.

«Πρόκειται για μία ξεκάθαρη περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας με ό,τι περιλαμβάνει αυτή η έννοια. Δηλαδή μιλάμε για λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για κάτι διαρκές.

Από τον Δεκέμβριο έχουμε χωρίσει οριστικά. Εγώ αναγκάστηκα να αναζητήσω βοήθεια ειδικών για να μπορέσω να αποτοξινωθώ από αυτό το πράγμα. Από την επιρροή του, τα ψέματά του και φυσικά από τη σωματική βία. Ακολουθώντας αυτή την πορεία το μυαλό αρχίζει και καθαρίζει και αρχίζεις να συνειδητοποιείς στο μέγεθός του τι είναι αυτό που συμβαίνει. Πρόκειται για βία που υφίσταται ένας άνθρωπος μέσα στο ίδιο του το σπίτι», δήλωσε η Μαρία Δεληθανάση.

Κώστας Δόξας: Σοκάρουν οι περιγραφές

Όσον αφορά τον άγριο ξυλοδαρμό που, όπως καταγγέλλει, δέχθηκε από τον τραγουδιστή τον Απρίλιο του 2020, η περιγραφή της σοκάρει. «Από το τέλος του 2018 ζω με το παιδί μου στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά και δεν θα είχα λόγο να κάνω μετακόμιση αν τα πράγματα ήταν καλά. Και στις αρχές του ΄20 επέστρεψε με σκοπό να δοκιμάσουμε και πάλι. Αλλά, όταν επέστρεφε, γινόντουσαν όλο και πιο σοβαρά πράγματα, με αποκορύφωμα αυτό που έγινε τον Απρίλιο του 2020.

Ήταν ένα πολύ έντονο περιστατικό βίας, με γροθιές στο πρόσωπό μου, με κλοτσιές στο σώμα μου, με έπιανε και με χτυπούσε στην ντουλάπα, στον τοίχο, στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να πάω στο νοσοκομείο. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης υπήρχαν περιστατικά σωματικής βίας και μου έλεγε ότι για όλα φταίω εγώ».

Τέλος, απευθύνεται και προς τις γυναίκες που έχουν υποστεί παρόμοιες συμπεριφορές στέλνοντας το εξής μήνυμα: «Αν θεωρήσουμε ότι η οικογένεια είναι η πρωταρχική δομή της κοινωνίας και επειδή υπάρχει ένα ρεύμα και ένα κύμα αυτή την περίοδο που τα θύματα βγαίνουν μπροστά και μιλάνε σε μία προσπάθεια να λυτρωθούν από αυτό που έχουν ζήσει, να βρουν συμμάχους, να νιώσουν τη συναισθησία των ανθρώπων, θεωρώ ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι αυτή που πρώτη πρέπει να καταπολεμηθεί. Είναι η ρίζα του κακού. Το σπίτι πρέπει να αποτελεί τη φωλιά μας, το μέρος που αισθανόμαστε ασφαλείς. Θα πρέπει να βγουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν και να πουν το πρόβλημά τους.

»Υπάρχει η γραμμή στήριξης γυναικών στην οποία έχω απευθυνθεί. Υπάρχουν νομικοί σύμβουλοι, ψυχολόγοι κοινωνικοί λειτουργοί. Υπάρχει πόνος, υπάρχουν γυναίκες που φοβούνται να διακόψουν τον γάμο, την κοινωνική κατακραυγή, υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν δικό τους σπίτι. Να αναζητήσουν βοήθεια, οι δομές οργανώνονται».

Κώστας Δόξας: Τι απαντά ο τραγουδιστής

Κώστας Δόξας: Τι απαντά ο τραγουδιστής

Κώστας Δόξας: Τι απαντά ο τραγουδιστής

Ο τραγουδιστής εξέδωσε ανακοίνωση μετά από τις καταγγελίες. Σε αυτή αναφέρει: «Με έντονη αγανάκτηση, αλλά και θλίψη πληροφορήθηκα για δημοσιεύματα σχετικά με τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου μου εναντίον μου.

Αγανάκτηση, γιατί η πραγματικότητα απουσιάζει παντελώς από τη συγκεκριμένη κατευθυνόμενη δημοσίευση, που έγινε συνειδητά, με μοναδικό σκοπό να με διασύρει, αλλά και να με πλήξει προσωπικά και επαγγελματικά, επιλέγοντας καίρια το χρονικό σημείο δημοσίευσης: αμέσως μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη εμφάνισή μου σε τηλεοπτικό show και μάλιστα μετά από έναν δύσκολο χρόνο ανεργίας μου.

Απουσιάζει, βέβαια και η αναφορά στις ήδη εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις που χαρακτηρίζουν την πρώην σύζυγό μου ως έχουσα “αλλοπρόσαλη, ανώριμη και ανασφαλή συμπεριφορά”, καθώς και οι παράλογες οικονομικές απαιτήσεις που έχει εγείρει εναντίον μου, οι οποίες υποβόσκουν των ανωτέρω.

Θλίψη, για τα μέσα που μετέρχεται, αλλά και γιατί ανάμεσα σε όλα αυτά βρίσκεται η ανήλικη κόρη μας.

Αρνούμαι να συμμετέχω σε αυτό το “παιχνίδι”, σεβόμενος κυρίως, αλλά και για την προστασία της κόρης μας, όσο και της ίδιας της πρώην συζύγου μου από συμπεριφορές που δεν την τιμούν, δηλώνοντας ότι θα κάνω οτιδήποτε και θα στραφώ κατά οιουδήποτε, προσπαθεί να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψή μου.

Συγχρόνως, σας καλώ να αποσύρετε τη συγκεκριμένη δημοσίευση, αλλά και να απόσχετε από οιαδήποτε αναδημοσίευση, δήλωση, σχόλιο ή ανακοίνωση αναφορικά με τα επίμαχα δημοσιεύματα και τις δικαστικές διενέξεις εμού και της πρώην συζύγου μου, που η έκβασή τους θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη και μόνο.

Αθήνα 5.3.2021

Κωνσταντίνος Δείξιμος».

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr