Κορωνοϊός – Βασιλακόπουλος: Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει φέρει μεγάλο και έντονο προβληματισμό στην ιατρική κοινότητα της χώρας

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει φέρει μεγάλο και έντονο προβληματισμό στην ιατρική κοινότητα της χώρας και μάλιστα ήταν και ο λόγος που αποφασίστηκε και η επίσπευση της 4ης δόσης του εμβολίου και στις ηλικίες άνω των 30.

Για αυτό το γεγονός αναφέρθηκε ο  καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος μίλησε για την πορεία της πανδημίας και την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για την μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού, ο καθηγητής εξήγησε πως η κάθε παραλλαγή μετά την άλλη θα είναι μεταδοτικότερη καθώς ο ιός, λόγω της ανοσίας πολλών, δυσκολεύεται να επιβιώσει, όποτε αναγκάζεται να γίνεται μεταδοτικότερος.

«Χαλαρώσαμε σε μία φάση που τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά, σε μια φάση έντονης αποκλιμάκωσης, μάλιστα χαλαρώσαμε αργότερα από άλλες όμορες με εμάς χώρες, που είναι επίσης τουριστικοί προορισμοί», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλακόπουλος. στο “Mega”.

Όπως εξήγησε, αυτό που συνέβη στη χώρα μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ήταν πως η χαλάρωση των μέτρων προστασίας συνέπεσε με την επικράτηση των μεταδοτικότερων παραλλαγών της Όμικρον.

Βασιλακόπουλος για την τέταρτη δόση

Αναφορικά με την 4η δόση, ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε πως η ωφέλειά της για τους άνω των 60 ετών είναι ξεκάθαρη και έχει αποδειχθεί με αντίστοιχες μελέτες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν βοηθά και τους νεότερους και τόνισε πως δεν κάνει κακό σε κανέναν.

«Θα μειώσει κατά 50% την πιθανότητα να κολλήσει, και σε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό να νοσήσει βαριά και να πεθάνει», προσέθεσε ο καθηγητής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr