Κορωνοϊός: Στις 2 Σεπτεμβρίου και στις 28 Σεπτεμβρίου αναμένονται στη Γερμανία τα νέα εμβόλια κατά της Covid-19, προσαρμοσμένα το πρώτο στην παραλλαγή ΒΑ.1 και το δεύτερο στην ΒΑ.5

Στις 2 Σεπτεμβρίου και στις 28 Σεπτεμβρίου αναμένονται στη Γερμανία τα νέα εμβόλια κατά της Covid-19, προσαρμοσμένα το πρώτο στην παραλλαγή ΒΑ.1 και το δεύτερο στην ΒΑ.5, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής [12/8] ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει φροντίσει για επαρκείς ποσότητες και από τα δύο εμβόλια, επομένως η εκστρατεία εμβολιασμού θα μπορούσε να ξεκινήσει αμέσως μετά την άφιξή τους», πρόσθεσε ο κ. Λάουτερμπαχ.

ΕΟΔΥ: Δεν υπάρχει κίνδυνος από τον ιό Langya

Ένας νέος μολυσματικός ιός έκανε την εμφάνιση του στην Κίνα, ο οποίος είναι ο Langya και άμεσα “ήχησε” ο συναγερμός στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Έτσι ο ΕΟΔΥ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς τα συμπτώματα που έχει δεν είναι θανατηφόρα.

Ωστόσο επεσήμανε πως ο ιός Langya ανήκει στο γένος Henipavirus της οικογένειας Paramyxoviridae και κάποιοι ιοί της συγκεκριμένης ομάδας μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή νόσο ακόμα και θάνατο σε ανθρώπους.

Πηγή: pagenews.gr