Όλο αυτό το διάστημα που η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown οι αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους για να εφαρμόσουν την τάξη. Αυτό είναι κάτι απόλυτα λογικά καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι πολίτες έχουν επιχειρήσει να καταχραστούν τα SMS μετακίνησες. Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις οι αρχές έχουν εξαντλήσει την αυστηρότητά τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο αιμοδότης, αλλά και η βαριά άρρωστη γυναίκα από τη Βόρεια Ελλάδα που είχαν καταγγείλει το γεγονός ότι δέχτηκαν πρόστιμο. Ένα τέτοιο περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας και πάλι από τη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα ένας γιατρός δέχτηκε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση την ώρα που πήγαινε σε εφημερία στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση για το περιστατικό

«Ο Iατρικός Σύλλογος Ημαθίας έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας – καταγγελίας του μέλους του-ιατρού παθολόγου κ. Παυλίδη Αθηνόδωρου, σχετικά με επιβολή προστίμου σε βάρος του – για άσκοπη μετακίνηση – από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων.Ο ιατρός είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας ως παθολόγος, στον τομέα δηλαδή που έχει αφιερωθεί «ψυχή τε και σώματι» στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Ο ιατρός την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 μετέβαινε στο νοσοκομείο, καθώς είχε εφημερία. Η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας και του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας δεν ήταν αρκετά κατά τον έλεγχο από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων.

Άλλωστε, εάν όντως ήταν άσκοπη μετακίνηση, δεν έπρεπε να του επιτραπεί η συνέχιση της διαδρομής(Ο ιατρός μετέβη στο νοσοκομείο Βέροιας και εφημέρευσε κανονικά). Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με λύπη του καταδικάζει την υπερβολική αυστηρότητα που επεδείχθη στην μετακίνησή του ιατρού μέλους του και μάλιστα σε εφημερία Κυριακής, όπου η παρουσία του ήταν «εκ των ων ουκ άνευ».

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με το περιστατικό να επιληφθούν, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες ατυχείς καταστάσεις. Ειδικά στον καιρό της πανδημίας, ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία. Τα χειροκροτήματα στους «ήρωες» της πανδημίας πρέπει να έχουν και έμπρακτη εφαρμογή και να μην είναι μόνο λεκτικές ανακοινώσεις»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr