Κορωνοϊός: Σημαντική αύξηση υπήρξε στα λύματα του κορωνοϊού, που είχε ως συνέπεια την μεγαλώσει και το ιικό φορτίο σε πέντε περιοχές από τις δώδεκα που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ

Σημαντική αύξηση υπήρξε στα λύματα του κορωνοϊού, που είχε ως συνέπεια την μεγαλώσει και το ιικό φορτίο σε πέντε περιοχές από τις δώδεκα που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 25-31 Ιουλίου, δείχνοντας πως ο ιός είναι ακόμα ανάμεσα μας.

Παράλληλα πτωτικές τάσεις στο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα παρατηρήθηκαν σε τρεις περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε τέσσερις.

Καθαρά αυξητική ήταν η τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Ξάνθη (+36%) και στην Πάτρα (+295%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην Αλεξανδρούπολη (+11%), στη Λάρισα (+13%) και στην Κέρκυρα (+23%).

Καθαρά πτωτική τάση διαπιστώθηκε στην Περιφέρεια Αττικής (-62%), ενώ οριακή ήταν η μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στον Άγιο Νικόλαο (-14%) και στα Ιωάννινα (-23%).

Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Χανιά (-10%), στο Ηράκλειο (-2%), στη Θεσσαλονίκη (+4%) και στον Βόλο (+6%).

Κορωνοϊός: Πάνω από 122.000 τα κρούσματα σε μία εβδομάδα

Για μία ακόμα φορά ο ΕΟΔΥ, από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, παρουσίασε την έκθεση των κρουσμάτων σε εβδομαδιαία κλίμακα. Οι μετρήσεις αφορά από 25 έως 31 Ιουλίου, σημειώνοντας ότι καταγράφηκαν 122.230 κρούσματα κρούσματα COVID-19 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού (18% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 17% των λοιμώξεων.

Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.474.616 εκ των οποίων 51.8% γυναίκες.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 138 (65.2% άνδρες) με διάμεση ηλικία 73 έτη και το 92.8% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Tην εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 355 θάνατοι ασθενών COVID-19 (34 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: 21% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 31.377 θάνατοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr