Με την κοινωνική και οικονομική ζωή να επιστρέφει στην κανονικότητα, ήρθε πλέον και η σειρά των νοσοκομείων. Με όπλα τους εμβολιασμούς και τα self test, τα νοσοκομεία αρχίζουν να μπαίνουν σιγά σιγά στην τροχιά της κανονικότητας, ενώ αναμένονται να ξεκινήσουν και τα χειρουργεία που είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ως προς τα self test μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας πως μέχρι σήμερα έχουν διαγνώσει το 5% του συνόλου κρουσμάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας. Παράλληλα, έκανε έκκληση για τον περιορισμό της επέκτασης της πανδημίας στις νεότερες ηλικίες και σύστησε τη συμμετοχή τους στον εμβολιασμό, τη χρήση των self test και φυσικά, τη σωστή χρήση μάσκας.

Self test: Δωρεάν η διάθεσή τους σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας

Χθες μόλις έγινε γνωστό πώς από τη Δευτέρα 24 Μαΐου και έως Σάββατο 29 Μαΐου θα διατίθενται μέσω των φαρμακείων 2 self tests (1 για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και 1 για την επόμενη, από 31 Μαΐου) σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση.

Διευρύνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, με την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνης – για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, και της απογραφής – για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.

Η επιστροφή των νοσοκομείων στην κανονικότητα

Τα νοσοκομεία επιστρέφουν στην κανονικότητα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Χθες ξεκίνησε κανονική εφημερία το «Θριάσιο» νοσοκομείο, την Κυριακή ξεκινάει σταδιακά το «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο και σταματάει η εφημερία του «Ερρίκος Ντυνάν», κάτι που σημαίνει ότι θα δοθούν κλίνες για non covid περιστατικά. Επίσης θα αποδεσμευτούν κλίνες ΜΕΘ που είχαν δοθεί για covid περαστικά, ώστε να ξεκινήσουν και τα χειρουργεία για χρόνια περιστατικά.

Επιπλέον, τα χειρουργεία, που είχαν ανασταλεί λόγω πανδημίας, έχουν ξεκινήσει και προγραμματίζονται με βάση τις λίστες αναμονής και τις δυνατότητες που αποκτούν ξανά τα νοσοκομεία, παραμένει ωστόσο ακόμα ο περιορισμός έως 80%.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Μαΐου θα δοθούν κάποιες κλίνες για περιστατικά non covid στο «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» νοσοκομείο, κυρίως για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε και αυτό να ξεκινήσει σταδιακά την επαναφορά του στην κανονική λειτουργία.

Αναμένεται η επαναφορά του νοσοκομείου να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Ταυτόχρονα και το νοσοκομείο «Παμμακαριστος» θα ξεκινήσει σταδιακά να επιστρέφει στην κανονική λειτουργία του. Επίσης, όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, θα αποδεσμεύονται και κλίνες covid και non covid από τον ιδιωτικό τομέα που υποστήριζε το ΕΣΥ .

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr