Σε συναγερμό βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα της Δράμας, καθώς ένας στους 4 πολίτες είναι θετικός στον κορωνοϊό. Αυτό τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο της πόλης, Ιωάννης Παπαδόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες στο νοσοκομείο. Με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν».

Όπως τόνισε, «αυτή την στιγμή από τις 240 κλίνες που έχει τις 140 τις έχουμε μετατρέψει σε Covid-19».

«Έχουμε αναπτύξει τρεις κλινικές απλές covid δυναμικής 140 κλινών και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 136 ασθενείς ενώ όσον αφορά τις ΜΕΘ αναπτύξαμε από τα 6 κρεβάτια που είχαμε 12 και αυτή την στιγμή είναι και τα 12 κατειλημμένα. Καθημερινά γίνονται εισαγωγές. Στο χειρουργείο μέσα έχουμε αναπτύξει τρία κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας (μεταβατικό στάδιο πριν τη ΜΕΘ)» εξήγησε.

Την ίδια ώρα γνωστοποίησε ότι υπάρχουν δύο ασθενείς που πιθανόν να χρειαστούν σήμερα μεταφορά σε άλλες ΜΕΘ. «Αναζητούμε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπου υπάρχει κρεβάτι θα μεταβούν και οι συγκεκριμένοι ασθενείς» είπε και έκανε ειδική μνεία στις ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Εξήγησε ότι έγιναν γύρω στις 43 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού αλλά αυτή την στιγμή 80 νοσηλευτές και 25 γιατροί νοσούν από τον κορωνοϊό.

«Από τους 11 γιατρούς της παθολογικής κλινικής που πρέπει να έχει με βάση το οργανόγραμμα υπηρετούν μόνο 4 από τους οποίου οι 2 νοσούν» διευκρίνισε.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως είναι περίπου 100.000 άτομα πληθυσμός αλλά εξυπηρετούν και όμορους νομούς ενώ είπε πως είναι θετικό είναι ότι χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 24 θετικά κρούσματα στον νομό τους. «Είναι από τα λιγότερα τις τελευταίες μέρες» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, τρεις ασθενείς με κορωνοϊό από τη Δράμα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με C-130, το οποίο τους παρέλαβε από την Καβάλα και τους μετέφερε στον «Ευαγγελισμό» και στο «Αττικόν» προκειμένου να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Όπως ανέφερε χθες ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, στο grtimes, «η πληρότητα αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Καβάλας είναι στο 100%». Ωστόσο, υπάρχουν κενές κλίνες Covid-19 εκτός ΜΕΘ, με τον ίδιο να εμφανίζεται αισιόδοξος, αναφέροντας ότι τις τελευταίες ημέρες προκύπτει μία επιπεδοποίηση της κατάστασης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr