Χάρη στον τουρισμό που «άνοιξε πανιά» την προηγούμενη εβδομάδα, οι πολίτες είδαν τις μετακινήσεις τους να διευκολύνονται, καθώς καταργήθηκε η αποστολή των SMS στο 13033 και απευλευθερώθηκαν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Ένα από τα κυριότερα ζητήματα που «βασανίζουν» την κυβέρνηση είναι η ομαλή και ασφαλής λειτουργεία του τουρισμού εν μέσω πανδημίας, καθώς ο κορωνοϊός ακόμα βρίσκεται ανάμεσά μας.

Ασφαλώς, υπάρχει ανησυχία στα νησιά εν όψει της τουριστικής περιόδου, καθώς κάθε χρόνο η χώρα μας αποτελεί ένα από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου που θα επιτρέψει την ασφάλεια των νησιών εν μέσω πανδημίας και θα αποτρέψει την ενδεχόμενη πίεση των υγειονομικών δομών στα νησιά εν μέσω τουριστικής περιόδου μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος, φέτος υπάρχει ένας ακτινωτός σχεδιασμός διασύνδεσης των δομών Υγείας στα νησιά, Περιφερειακών Ιατρείων, αγροτικών Ιατρείων, Κέντρων Υγείας ή Νοσοκομείων, μεταξύ τους και με κεντρικά Νοσοκομεία αναφοράς της ενδοχώρας. Παράλληλα, το σχέδιο περιλαμβάνει τα εξής:

  • Αυξημένο testing και δυνατότητα μετάβασης κινητών ομάδων για επιτόπιους ελέγχους.
  • Πλήρη αναβάθμιση του ΕΚΑΒ.
  • Υπάρχουν 11 κάψουλες αρνητικές πίεσης.
  • Ειδικά διαμορφωμένο σκάφος της Πολιτικής Προστασίας για τη διακομιδή non covid ασθενών.
  • Δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη (δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος), που χειρίζεται το ΕΚΑΒ για διακομιδές ασθενών.

«Από πέρυσι και χωρίς το «όπλο» του εμβολιασμού σε μία δύσκολη περίοδο, εκπονήσαμε ένα σχέδιο το οποίο ήταν πολύ οργανωμένο, δομημένο και αποτελεσματικό», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Προτεραιότητα ο εμβολιασμός των νησιών

Με το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» να βρίσκεται σε εξέλιξη, τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό ότι το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson αποσύρεται από τα εμβολιαστικά κέντρα της ενδοχώρας, προκειμένου να δοθούν στα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών.

Ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε πως ο τουρισμός αποτελεί το βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και είναι συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων. «Για αυτό με ταχείς ρυθμούς προχωράει ο εμβολιασμός τόσο των μονίμων κατοίκων των νησιών μας, όσο και των εποχικών εργαζομένων στον τουρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτός είναι και ο λόγος που στρατηγικά επιλέξαμε να διαθέσουμε εκεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ώστε η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» να προχωρήσει με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς», πρόσθεσε και τέλος ανέφερε ότι στα νησιά πρόκειται να ανοίξουν επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr