Κορωνοϊός: Δε θα χρειαστεί να γίνει ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού επεσήμανε χαρακτηριστικά η  αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Δε θα χρειαστεί να γίνει ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού επεσήμανε χαρακτηριστικά η  αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποίος όμως ήταν επιφυλακτική, καθώς έρχεται ο χειμώνας και ο κορωνοϊός «μας έβγαλε πολλές φορές ψεύτες», είπε.

«Θεωρούμε όλοι, λίγο πολύ, ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι ήπια», «μάλλον» χωρίς μάσκες το άνοιγμα των σχολείων, σημείωσε ενόψει του ανοίγματος των σχολείων και της αυριανής συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών για το εάν τα σχολεία θα ανοίξουν με ή χωρίς την ύπαρξη μέτρων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενη στο γενικό αριθμό των μολύνσεων και την εμβολιαστική κάλυψη, η Γκάγκα ανέφερε ότι έχει ανοσοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και τα κρούσματα δε φαίνεται να αυξάνονται πολύ. Ειδικά για τα λύματα της Κρήτης, είπε ότι προκύπτει μικρότερο φορτίο σε σχέση με έναν μήνα πριν, «άρα ούτε ο τουρισμός μας επιβάρυνε».

Κατά την ίδια, «νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης αυτό φαίνεται διεθνώς»

Σχολεία: Συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών για τον κορωνοϊό λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων

Αύριο [29/8] θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό για τα σχολεία, όπως προανήγγειλε το πρωί μιλώντας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Έχουμε δύο εβδομάδες ακόμα να ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας. Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στο πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία. Οπότε κατά βάση θέλουμε τα σχολεία να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θεωρούμε ότι πια έχουμε φύγει από τα τεστ όπως τα είχαμε ζήσει ως τώρα, που ήταν τα συνεχόμενα τεστ, είπε ο Θ. Πλεύρης προσθέτοντας: «Πρέπει να είναι στοχευμένα και στα σχολεία, καθώς δεν έχουνε το νόημα, το οποίο είχανε την προηγούμενη περίοδο. Η μάσκα αντίστοιχα συνολικά -δεν λέω μόνο για τα σχολεία- περισσότερο θέλουμε να έχει μία κατεύθυνση σύστασης, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα νοσοκομεία που έχουμε πει ξεκάθαρα ότι εκεί πέρα υπάρχει υποχρεωτικότητα», επεσήμανε στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr