Παρατείνεται η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Καμία απόφαση δεν ελήφθη για την κατάργηση της χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από την Επιτροπή των Ειδικών, που συνεδρίαζε σήμερα.

Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή από την κυβέρνηση, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα θα συζητηθεί ξανά στην συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Η κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους λίγο πριν την κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων κρίθηκε ότι θα αποτελούσε κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία.

Ολέθριο να χαλαρώσουμε

«Δεν περιγράφουμε πλέον σκηνές πολέμου ούτε εφιαλτικές σκηνές όπου δεν έχουμε που να βάλουμε τους ασθενείς. Είμαστε σίγουρα σε μικρότερη πίεση». Έτσι περιέγραψε την επιδημιολογική κατάσταση στα τέλη Φεβρουαρίου ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό εξακολουθούν να είναι πολλοί. «Οι θάνατοι είναι σοκαριστικοί, οι διασωληνωμένοι είναι πολλοί και τα κρούσματα είναι γύρω στις 20.000, ενώ πολλοί από το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν μολυνθεί» είπε στην ΕΡΤ ο κ. Καπραβέλος.
Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο «Νοσοκομείο Παπανικολάου» τόνισε ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουμε ένα στέλεχος, την Όμικρον, το οποίο είναι υπερμεταδοτικό και δεν ξέρουμε τι θα μας προκύψει».

Μπροστά μας δύο πολύ δύσκολοι μήνες

Μιλώντας για την ανοσία στον πληθυσμό ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι δεν είναι η επιθυμητή γι’ αυτό και δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση αλλά αναπροσαρμογή του σχεδίου. «Πρέπει να υπάρξει επίταση των εμβολιασμών για να αυξήσουμε το τείχος ανοσίας και να μη χαλαρώσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας» είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε μπροστά μας δύο πολύ δύσκολους μήνες. Ο στόχος που πρέπει να βάλει η Πολιτεία είναι η αποτροπή ενός νέου, καταστροφικού κύματος της πανδημίας».

Αναφερόμενος στη χρήση της μάσκας ο κ. Καπραβέλος είπε ότι σε περιόδους ύφεσης περιορίζεται εκεί όπου υπάρχουν συνωστισμοί. «Το λάθος είναι να περάσει ως χαλάρωση των μέτρων. Στους κλειστούς χώρους όπου όντως μπορεί να υπάρξει αναζωπύρωση μπορεί να διατηρηθεί». Kαι όπως πρόσθεσε, ο ιός δεν έχει γίνει ενδημικός και δεν είναι ακίνδυνος. «Δεν βρήκαμε το εμβόλιο που θα μας προστατεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο ιός εξακολουθεί να είναι φονικός. Δεν υπάρχει κανένα βιβλιογραφικό δεδομένο που να λέει ότι περάσαμε σε ενδημική μορφή και δεν περιμένουμε άλλες εξάρσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr