Συνεχίζει να πλήττεται από το «χτύπημα» του κορωνοϊού η Γερμανία, με τα κρούσματα και τους νεκρούς να αυξάνονται συνεχώς. Για το τελευταίο 24ωρο οι αρχές ανακοίνωσαν πως οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 17.270, φθάνοντας πλέον τις 1.084.743. Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 400 πολίτες έφυγαν από τη ζωή.

Συγκεκριμένα, 487 ασθενείς έχασαν τη μάχη από την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα να ξεπερνά τους 17.000 νεκρούς και να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 17.123.

Εν τω μεταξύ, στο Βερολίνο το KitkatClub μετατρέπεται σε κέντρο γρήγορων διαγνωστικών τεστ, ενώ τα ξενοδοχεία θα φιλοξενούν άτομα που πρέπει να μπουν σε καραντίνα και κατοικούν σε μικρά διαμερίσματα. Το συγκεκριμένο κλαμπ θα ακολουθήσουν και άλλα στη γερμανική πρωτεύουσα. «Ο στόχος δεν είναι να κερδίσουμε χρήματα, αλλά να μπορέσουν οι πολίτες να μετακινούνται και πάλι πιο ελεύθερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συλλόγου των κλαμπ του Βερολίνου, Λουτς Λάιχζενρινγκ.

Θα δημιουργηθούν διαγνωστικά κέντρα γειτονιάς:

Επίσης, προγραμματίζεται η δημιουργία διαγνωστικών κέντρων γειτονιάς, στα οποία όσοι επιθυμούν μια έξοδο, θα μπορούν να κάνουν γρήγορα και φθηνά το διαγνωστικό τεστ πριν επισκεφθούν εστιατόρια, μπαρ ή ακόμα και τη γιαγιά τους, πρόσθεσε ο Λάιχζενρινγκ. «Τα κλαμπ προσφέρουν αρκετό χώρο για αυτό. Είναι αυτονόητη η χρήση χώρων που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οτιδήποτε άλλο», σχολίασε αναφερόμενος στην ιδέα ο γερουσιαστής του Βερολίνου για θέματα πολιτισμού, Κλάους Λέντερερ, του κόμματος Die Linke.

«Το ενδιαφέρον μεταξύ των περίπου 300 μελών του συλλόγου για συμμετοχή είναι μεγάλο. Περίπου 400 άνθρωποι με ιατρική εκπαίδευση έχουν επίσης συμφωνήσει να εργαστούν στα κλαμπ – διαγνωστικά κέντρα», πρόσθεσε ο Λάιχζενρινγκ. Ήδη από τον Οκτώβριο, και επομένως πριν από την έναρξη του μερικού lockdown, o σύλλογος τον οποίο εκπροσωπεί είχε την ιδέα να δημιουργήσει σημεία γρήγορων διαγνωστικών τεστ μπροστά από τους χώρους διασκέδασης. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να γίνει δυνατή η είσοδό τους στα κλαμπ, αφού οι θαμώνες θα μπορούσαν να κάνουν ένα γρήγορο τεστ κορωνοϊού εθελοντικά, με δικά τους έξοδα και υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένου ιατρικού προσωπικού.

Ταυτόχρονα, η Γερουσία του Βερολίνου θέλει να ανοίξει ξενοδοχεία για άτομα που βρίσκονται προσωρινά σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού ή στενής επαφής με κρούσμα κορωνοϊού. «Αρχικά προγραμματίζεται η διάθεση 500 δωματίων», ανακοίνωσε ο Λέντερερ έπειτα από συνεδρίαση της Γερουσίας. «Ο στόχος είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που ζουν σε περιορισμένους χώρους και να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης της λοίμωξης. Σε μια μητρόπολη όπως το Βερολίνο, 500 δωμάτια είναι βέβαια μια σταγόνα στον ωκεανό», παραδέχτηκε ο ίδιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr