Η εμπορική πρωτεύουσα της Κίνας, η Σαγκάη, έγινε ενδεχομένως η πρώτη περιοχή στον κόσμο που ξεκίνησε να χορηγεί ένα νέου τύπου, εισπνεόμενο εμβόλιο

Η εμπορική πρωτεύουσα της Κίνας, η Σαγκάη, έγινε ενδεχομένως η πρώτη περιοχή στον κόσμο που ξεκίνησε να χορηγεί ένα νέου τύπου, εισπνεόμενο εμβόλιο για την Covid-19.

Οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν τον Σεπτέμβριο τη χρήση του εισπνεόμενου εμβολίου της φαρμακευτικής εταιρείας CanSino Biologics για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων. Το εμβόλιο εισπνέεται από το στόμα, μέσω ενός δοχείου που μοιάζει με ποτήρι για καφέ και έχει ένα μικρό στόμιο.

«Η πρώτη γραμμή άμυνας του σώματός μας είναι η βλεννογόνος μεμβράνη του αναπνευστικού συστήματός μας και θέλουμε να διεγείρεται απευθείας για να βελτιώνεται η ανοσία. Το εισπνεόμενο εμβόλιο κάνει ακριβώς ατό», εξήγησε ο Δρ Ζάο Χούι, ο αρχίατρος του νοσοκομείου Πουντόνγκ της Σαγκάης. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο χορηγεί το νέο εμβόλιο, καθώς και τα παλαιότερα ενέσιμα.

Σχολιάζοντας τη χρήση αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας ο Έρβιν Λοχ, ο αρχίατρος του St Vincents Health Australia, είπε ότι η έλευση των εισπνεόμενων εμβολίων είναι σημαντική, όχι μόνο επειδή έχουν τη δυνατότητα να προστατεύουν από τη μόλυνση, αλλά και επειδή θα μπορούσαν να μειώσουν τους δισταγμούς κάποιων απέναντι στον εμβολιασμό.

«Υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που αντιστέκονται στη χορήγηση εμβολίων, επειδή φοβούνται τις βελόνες. Μπορεί να μην το λένε, αλλά αυτό έχουν στο μυαλό τους», είπε.

Ο Λοχ εξέφρασε την ελπίδα ότι τα αποτελέσματα από το «πείραμα» της Σαγκάης θα ενθαρρύνουν και άλλες χώρες να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα. «Πιστεύω ότι τα εισπνεόμενα εμβόλια για τις ασθένειες του αναπνευστικού, όπως η Covid-19, είναι το μέλλον», είπε.

Πηγή: pagenews.gr