Κορωνοϊός: Διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται μία 16χρονη που νοσεί από κορωνοϊό.

Διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται μία 16χρονη που νοσεί από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το OPEN, η 16χρονη κοπέλα έφτασε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης σε βαριά κατάσταση καθώς νοσεί από κορωνοϊό και οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διασωλήνωσή της.

Η 16χρονη δεν έχει κάνει το εμβόλιο, ενώ δεν φαίνεται να πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.

Τεστ Covid: Πότε πρέπει να κάνουμε rapid και πότε PCR

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, δόθηκαν νέες συστάσεις για τα τεστ κατά του Covid 19. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε ότι όσοι βγουν θετικοί με rapid test δεν χρειάζεται να κάνουν PCR. Σε νέες διευκρινίσεις για το πότε πρέπει να κάνει κάποιος μοριακό τεστ ή rapid προχώρησε από την πλευρά του και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

«Ο μεγάλος στόχος αυτή τη στιγμή είναι να περιοριστούμε στα σπίτια μας όσοι είμαστε θετικοί και να μην εκθέτουμε τους ανθρώπους μας στον ιό. Επομένως, οτιδήποτε μέτρο έχει να κάνει με τον περιορισμό της κινητικότητας είναι πολύ σημαντικό. Γι αυτόν τον λόγο, όταν κάποιος ο οποίος, είναι εμβολιασμένος και δεν νοσεί για πρώτη φορά – καθώς όταν κάποιος νοσήσει για πρώτη φορά πρέπει αναγκαστικά να κάνει PCR test, τόσο γιατί πρέπει να δηλωθεί όσο και να βγάλει τα απαραίτητα πιστοποιητικά – είναι στο σπίτι του και έχει ένα θετικό rapid test, αυτό επαρκεί, να μη κάνει μοριακό τεστ, να κάτσει στο σπίτι», τόνισε ο κ. Γώγος στο MEGA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr